El Fons d'Acció Humanitària i d'Emergències de Farmamundi (FAHE) va realitzar l'any passat un total de 16 intervencions, on van destacar les accions per atendre a dones i xiquets i xiquetes menors de 5 anys refugiats de Síria, a més de tres maniobres diferents a la República Democràtica del Congo -amb un programa de contenció del brot d'ébola- dos a Uganda i altres dos a Kenya, amb la creació d'una sala nutricional materno-infantil que beneficia a 48.000 persones.

Farmamundi també va actuar a Haití, la República Dominicana, El Salvador, Guatemala, Líban, Palestina, Mali i, excepcionalment a Espanya, amb el subministrament d'emergència de 370 kits d'higiene per a l'atenció de les 629 persones migrants que arribaren en l'Aquarius al port de València. En total, més de 177.000 persones van ser ateses al 2018 gràcies al treball de Farmamundi.

El Fons d'Emergències de Farmamundi ja compta amb 25 membres entre laboratoris, empreses de distribució, ajuntaments i col·legis de farmacèutics, i ha destinat 137.898 euros al subministrament de medicaments essencials, aliments de primera necessitat, kits d'higiene i allotjament, així com el reforç de l'atenció sanitària i formació.

L'entitat va prioritzar l'any passat la protecció i promoció del dret a la salut i els drets sexuals i reproductius de les víctimes de violència sexual, sobretot en les activtats dutes a terme en Uganda, Kenya i la República Democràtica del Congo.