Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Humans Fest suma noves seus i augmenta l'oferta audiovisual

El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València projectarà més de 600 pel·lícules

El Humans Fest suma noves seus i augmenta l'oferta audiovisual

La Fundación por la Justícia organitza la desena edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València «Humans Fest, que tindrà lloc del 14 al 23 de febrer.

Durant la convocatòria s'ha rebut més de 600 pel·lícules, entre llargmetratges documentals i curtmetratges sobre llibertat, de tots els racons del món. Sent, per descomptat, els EUA i Europa els que més han aportat. Enguany a més, han participat en la convocatòria pel·lícules des d'Iran, Cuba, Trinitat i Tobago, Sahara Occidental, Afganistan i Kosovo, entre altres.

En la selecció dels 10 llargmetratges documentals a concurs hi ha una representació de 9 països: els EUA, Suècia, Alemanya, el Brasil, França, Noruega, Xile, Israel, i finalment una producció del continent africà, Strike a RockS, dirigit per una directora Sud-africana. Als quals se sumen 6 països més en la selecció dels 11 curtmetratges: Espanya, Regne Unit, Sahara Occidental, Turquia, l'Argentina i Grècia.

A més, la secció oficial de curtmetratges enguany tracta sobre Llibertat i DDHH: afirmació i privació de les llibertats garantides per la declaració universal dels DDHH. Amb els curtmetratges es mescla gèneres de ficció, documental i animació, i com a novetat, podran veure's el 15 i el 16 de febrer també a la Filmoteca.

El premi Compromís per la cultura será per a Carmen Alborch, el Pau i Justícia serà per a Abdelatif Hwidar mentre que el premi Acollidaha recaigut en Emilio Martí.

La Filmoteca es converteix en seu de tota la secció oficial i en aquesta edició es presenten més activitats paral·leles en diferents espais. Projectarà integrament la secció oficial, llargmetratges documentals i secció curts. El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València continuarà sent una de les seus que albergarà una secció paral·lela nova, la secció Barrexat, produccions valencianes en matèria de DDHH. La secció de cinema Romaní es podrà gaudir en el Centre Cultura Contemporània del Carmera. El Cinestudi d'Or exhibiran abans de cada passada els micrometratges «1 minut, 1 dret».

A més, el MUVIM acollirà les passades matinals de la secció oficial.

Compartir el artículo

stats