Càritas Diocesana de València celebra dilluns que ve 11 de març a les 11 hores el seu acte faller, amb l'assistència de la fallera major de València, Marina Civera Moreno i la fallera major Infantil, Sara Larrazábal Bernal, acompanyades per les seues Corts d'Honor.

La falla solidària de Càritas 2019 té com a lema enguany "dona el do de pit (de cor) per a millorar el món". El monument ha sigut elaborat pel voluntariat i el personal contractat de la institució i, un any més, cerca la sensibilització del món faller i la societat en general.

L'acte s'iniciarà amb la recepció de les Falleres Majors de València per part del director de Càritas, Ignacio Grande i es donarà lectura del manifest realitzat per a aqueix dia. Es tancarà amb l'habitual 'globotà' i el repartiment d'orxata i fartons. En la celebració fallera també participaran representants de la Falla Serrans-Plaza dels Furs, veïna de Càritas Diocesana, i de la Falla Pl. Doctor Collado, que enguany celebra el seu 150 aniversari i que el mes de gener passat va realitzar un concert a benefici de l'entitat.

Les altres falles de Càritas

D'altra banda, el centre soci laboral Mambré realitzarà un dia després, el dimarts 12 de març, la seua celebració fallera en la qual, a més d'una exposició de monuments fallers, elaborats en el Taller Faller Mambré, hi haurà un berenar amb 'xocolatà' i bunyols, en un acte al qual estan convidades les persones voluntàries i participants dels diversos programes de Càritas Diocesana. Així mateix, el Centre de Dia Brollador, per a xiquets, xiquetes i adolescents a Burjassot, realitzarà el seu acte faller el divendres 15 de forma conjunta amb el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado (Centre Municipal de Burjassot). L'acte també inclou crida, visita a la falla, tallers i una 'xocolotà' per a tots els participants, entre els quals es trobaran, al costat dels menors d'edat, les seues famílies.