La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló, en col·laboració amb l'Ajuntament de Borriana, ha programat la campanya "Enginyera€ per què no?", que té com a finalitat fomentar la incorporació de les dones en àmbits educatius masculinitzats, com són les carreres universitàries vinculades a les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Esta acció de sensibilització pretén visibilitzar dones enginyeres, familiaritzar les dones amb aquestes eixides laborals i reflexionar sobre la necessitat de canviar els papers socials d'homes i dones per a construir una societat més equilibrada, justa i democràtica.

L'alumnat dels IES Illes Columbretes, Jaume I i Llombai, el 21 i 22 de març, participaran en una xarrada sobre enginyeria, gènere i tecnologia impartida per Edicta Alvarado Bressole, enginyera ambiental cap de l'explotació *EDAR (Facsa Castelló) i Susana Pérez Badal, enginyera industrial, especialitat mecànica i química, que treballa en manteniment-planificació rutinari de BP OIL ESPAÑA, S.A.O. Refineria de Castelló. A més, el professorat disposarà de materials de sensibilització, audiovisuals i gràfics, i una unitat didàctica dedicada a mostrar que les enginyeries i les ciències, en totes les seues branques, també són professions per a xiques, incloent alguns noms de científiques excel·lents al llarg de la història i activitats per a reflexionar sobre com es transmeten els estereotips professionals, i la importància de desafiar-los.

Així mateix, durant el mes de març, l'alumnat dels citats instituts han pogut visitar l'exposició "Enginyera€ per què no?", un espai visual de reflexió sobre el paper de 13 dones castellonenques enginyeres.