Baix el lema «Gastronomia Solidària» el sector de la restauració valenciana es conjura cada any per a donar suport a esta causa. Aquest és l'objectiu fonamental de la IV Gala de la Gastronomia Solidària, que tindrà lloc dilluns que ve 1 d'abril en les instal·lacions de la Fundació Novaterra.

En la seua quarta edició la gala batrà el seu propi rècord, amb el major nombre d'empreses col·laboradores, més de 35 restaurants, cellers, i diferents marques gastronòmiques de la ciutat de València i els seus voltants, que faran les delícies dels assistents, i altres 35 premis en la #Gastrorifa.

El restaurant Bonaire del Palmar, Guanyador del Premi a la Millor Paella del Món en l'últim certamen de Sueca, no ha volgut perdre's aquesta cita i cuinarà per als assistents la seua tradicional paella.

L'oferta gastronòmica la tancarà el sorteig en la Gastrorifa de més de 20 sopars en els millors restaurants de la Comunitat Valenciana: Barbacana, Dt. Khin, Baalbec, Momiji, Ameyal, Doña Petrona, Huerto de Santa María, Tonyina, Anyora, Ginebre, o Coroco de Manuel Alonso, entre altres. I altres experiències com un taller de Sushi a València Club Cuina, una nit d'hotel amb desdejuni en Geonatur, o un creuer per a quatre persones per la Ruta Fluvial Xúquer-Gabriel. Tot amenitzat per la música en directe de diversos DJ, capitanejats per Pink Distrorsion.

La Fundació Novaterra porta més de 25 anys millorant l'ocupabilitat de persones amb dificultats per a eixir de la seua situació i emprendre una nova vida. Entre les eines que disposa per a això compta amb una Escola d'Hostaleria i Serveis i una empresa pròpia de servei d'àpats, Novaterra Servei d'àpats Sostenible. «Per a la gent amb la qual treballem una ocupació és molt més que una ocupació. Significa posar-se en peus de nou, recuperar l'autoestima i dignitat, i recuperar l'autonomia. Passar de ser subsidiari d'ajudes a un agent actiu en la societat», recalca Francisco Cobacho, president de l'entitat.

Novaterra és una iniciativa '100% civil', que necessita el suport constant de la societat per a aconseguir els fons necessaris per a atendre a més de 400 persones l'any passat, de les quals més de 200 van aconseguir una ocupació després del seu pas per Novaterra.