El vídeo "Tots som iguals" presentat pels alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES Francesc Tàrrega de Vila-real ha resultat guanyador de la Final Autonòmica de la Comunitat Valenciana en la X edició del Festival de Clipmetratges. Els joves participants han assumit el repte de posar-se en marxa i recórrer el camí cap a l'autèntica igualtat entre homes i dones a través de la realització de vídeos d'un minut que promouen la reflexió i l'acció.

Els participants d'esta edició del festival, convocat per Mans Unides, s'han posat en marxa amb destinació a la igualtat. Una ruta en la qual no podien faltar ni senyals de prohibició, com la discriminació o la violència, ni senyals que aconsellen erradicar molts comportaments que no respecten la dignitat ni els drets de la dona.

Durant mesos, les aules de la Comunitat Valenciana s'han convertit en autoescoles per a aprendre a conduir pel camí de la igualtat i traçar una ruta que ha permés crear 74 peces audiovisuals amb nous itineraris que proporcionen les claus per a acabar amb la discriminació, la violència, la desigualtat i l'exclusió de les dones.

De tots ells, "Tots som iguals" de l'IES Francesc Tàrrega, s'ha fet amb el Premi al Millor Clipmetratge de la Comunitat Valenciana en la Categoria Escoles. A més, optarà a representar a la seua Comunitat en la gran Final Nacional que se celebrarà el pròxim 11 de maig a Madrid. La classe guanyadora ha rebut un xec de 250 € per a material escolar i educatiu per cortesia del Santander, que, un any més, ha donat suport al Festival de Clipmetratges.