Arropa Valencia, l'empresa d'inserció impulsada per Càrites Diocesana de València i una de les més grans de la Comunitat Valenciana, que forma part del projecte*Koopera, ha signat ahir un conveni amb l'Ajuntament de València, amb el qual es possibilita que el nombre de contenidors taronges de recollida de tèxtil, que ja es va ampliar fa menys d'un any, es duplique fins a aconseguir les 100 ubicacions.

Aquest acord, signat pel president de la Fundació José Mª Haro INTRA, de qui depén l'empresa d'inserció Abrigalla València, Ignacio Grande Ballesteros, també director de Càritas Diocesana de València i Consol Castillo Plaza, regidora delegada de Serveis Socials de l'Ajuntament de València, suposa un pas més en el camí per a garantir que la recollida del residu tèxtil de la ciutat de València, siga realitzat només per entitats amb finalitats socials, sent aquestes *Koopera Càritas, Casa Gran i Rastrell.

Es fomenta així la cura del medi ambient a través de la reutilització i el reciclatge d'este residu, amb el valor afegit de possibilitar la creació de llocs de treball per a persones en situació o risc d'exclusió social, com ho són els qui s'encarreguen de la recollida, el reciclatge, i donació o venda de la roba donada. Les xifres parlen per si soles: 1 492 696 quilos de roba i calçat usat s'han recollit a la ciutat durant 2018 que han permés donar treball a 22 persones.

Duplicar el nombre de punts de recollida de roba i calçat, sens dubte és una ferma aposta per una economia social solidària. Aqueix és la fi de les empreses d'inserció com Koopera Mediterrània, creada en 2014 per Xarxa Social Koopera i les Càritas diocesanes d'Albacete, Sogorb-Castelló, Teruel i València, que va gestionar en 2018 un total de més de 5500 *Tn de tèxtil, calçat i complements en la seua planta de tractament automatitza de Riba-roja, provinent de les seues més de 700 contenidors i va aconseguir la xifra de 47 persones treballadores, 24 de les quals són perfils d'inserció. Compta a més amb 8 botigues de moda sostenible en la Comunitat, en les quals es realitzen els lliuraments socials de roba a les persones amb necessitats en el vestir a l'entorn de normalitzat com és una botiga de moda, que també embene roba a la qual dona una segona oportunitat i que contribueix a la creació d'ocupació d'inserció.