L'ONG humanitària Farmamundi ha enviat a Madrid aquest dijous 15 tones d'ajuda humanitària per a atendre a l'hospital de campanya Doctor Juan Bartolomé als pacients afectats a la ciutat moçambiquesa de Beira pel pas del cicló Idai.

Segons ha anunciat aquest dijous l'ONG en un comunicat, a més de l'enviament, que consta de 66 palets i més de 1.500 articles mèdics i farmacèutics per a atendre 120 pacients al dia, membres d'aquesta entitat es desplaçaran en els pròxims dies a Moçambic per a donar suport a la Cooperació Espanyola en la cura dels pacients.

Els voluntaris de Farmamundi s'incorporaran als membres de l'equip Start (Spanish Technical Aid Response Team), que treballen a través del Mecanisme Europeu de Protecció Civil amb un hospital amb capacitat quirúrgica, de raigs X i farmàcia, al qual l'ONG ha dotat de medicaments i material mèdic.

Fonts de Farmamundi han indicat que aquest projecte permetrà que Espanya compte per primera vegada amb un equip sanitari compost per un hospital que, al costat d'unes 65 persones entre personal sanitari, logístic i de coordinació, atendrà les 24 hores del dia durant un torn màxim de 15 dies per rotació.

"El risc de brots de còlera, malària i febre tifoidal és molt alt", ha destacat el responsable de cooperació farmacèutica de Farmamundi, Guillermo López, que ha afegit que, per aquest motiu, han subministrat reforços de sèrums per al tractament del còlera, antimalarics i antibiòtics, entre altres fàrmacs.

Així mateix, també han enviat vacunes per a la prevenció de la diftèria, tètanus i tos ferina.