La Salle està de celebració amb motiu del Tricentenari de la mort de Sant Joan Baptista De La Salle, Fundador dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle). Entre les dates més assenyalades del calendari d'actes previstos per a aquests mesos destaca la del 7 d'abril, quan es commemora el dia en què el Fundador va morir l'any 1719 a la ciutat francesa de Ruan; i la del 30 del mateix mes, quan va néixer a Reims.

Amb diferents actes i activitats en les obres educatives i fora d'elles, tan festius com religiosos, la gran família lasal·liana recorda no només la figura i la vida de Sant Joan Baptista De La Salle, sinó també el seu carisma i el seu llegat, a més de la seva petjada en tots els que durant aquests tres segles s'han unit a la seva Missió per a "junts" fer-la créixer, superant dificultats i barreres en el temps i en l'espai. Des de la Institució es vol que aquest aniversari sigui una veritable oportunitat per a augmentar tant la viabilitat com la vitalitat de la Missió educativa mirant més enllà, intentant prolongar el llegat almenys altres 300 anys més.

Per això, sota el lema "Un cor, un compromís, una vida", amb l'objectiu de manifestar la unitat global de La Salle i enfortir-la per a treballar per un món millor, i sense oblidar la necessitat de continuar prestant un servei als més vulnerables, aquesta data és un recordatori del que ha de ser cada dia.

La Missió de La Salle continua sent mirar la realitat, deixant-se impressionar i treballar per a donar, des de l'educació, la millor de les respostes als qui més ho necessiten en qualsevol part del món, intentant construir una societat més justa i solidària, adaptant-se a les diferents realitats dels llocs fins els quals arriba des de la responsabilitat, la creativitat, la justícia, la convivència, la interioritat i la transcendència.

Sobre La Salle

La Salle és una Institució arrelada en quasi un centenar de països que es dedica a l'educació basada en els valors humans i cristians. Entre els seus objectius es troba el de potenciar el desenvolupament de capacitats per tal d'aconseguir ser persones autònomes, competents, creatives i implicades en la construcció d'una societat més justa i solidària. Com a Institució està oberta a l'entorn i atenta a les demandes i necessitats del món educatiu, laboral i empresarial, i també compromesa en portar endavant el seu projecte com a comunitat educativa. Compta amb un equip de professionals competents i molt motivats en la millora contínua i la innovació pedagògica.

Els centres La Salle reben el seu nom de sant Joan Baptista De La Salle qui, a finals del segle XVII, s'associà amb uns mestres per tal de mantenir escoles dedicades als infants pobres. Amb ells fundà l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes.

Joan Baptista i aquells mestres, vivint i reflexionat junts, arribaren a compartir un mateix esperit que donava ple sentit a la seva tasca educadora. Aquells mestres es convertiren en Germans, persones que es consagren a Déu en comunitat i es comprometen a viure junts i per associació al servei educatiu dels pobres.