11 de abril de 2019
11.04.2019

El programa formatiu de qualificació bàsica de l'Ajuntament de Paterna guanya el Concurs Escolar del Grup Social ONCE

11.04.2019 | 18:34
El programa formatiu de qualificació bàsica de l'Ajuntament de Paterna guanya el Concurs Escolar del Grup Social ONCE.

A la Comunitat Valenciana han participat 18.626 escolars de 248 centres educatius. A nivell estatal, 144.296 estudiants han treballat per fer un esbarjo més obert, divers i plural

Els col·legis CEIP "Pintor Camarón" de Segorb, col·legi "La Purísima i San Francisco" d'Alacant i el programa formatiu de qualificació bàsica de l'Ajuntament de Paterna han estat seleccionats com a guanyadors de la Comunitat Valenciana en la 35 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat als docents i estudiants a aportar idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.

En aquesta edició han participat 18626 alumnes de 248 centres educatius de la C.V., sota la coordinació de 301 professionals de l'educació.

Es tracta d'un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d'octubre amb la intenció que l'aula treballi de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del "cole ", evitant que es converteixi en el contrari.

L'hora de l'esbarjo sol durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE han participat tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'educació especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reflecteix les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que va acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d'un minut de durada, al costat d'un petit guió.

Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d'Ed. Primària); B (5è i 6è d'Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook