Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Trailwalker: 100 quilòmetres, una causa

Set equips de Caixa Popular superen l'exigent marxa esportiva solidària contra la pobresa i la fam organitzada per Intermón

Trailwalker: 100 quilòmetres, una causa

Un any més, i ja van six, Caixa Popular va participar en la Trailwalker, una carrera solidària organitzada per Oxfam-Intermón per a lluitar contra la pobresa i la fam. Baix el lema '100 Km, una causa', els participants de la prova van recorrer a peu el tram Olot-Sant Feliu de Guíxols per la Via Verda de Girona, un total de 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores. Els donatius dels equips es destinen a finançar els més de 400 projectes de l'ONGD.

La cooperativa de crèdit valenciana va estar present amb set equips formats per 42 persones, el 60% dones. El director de Negoci de Caixa Popular, José María Company, va acudir a la prova de Girona. Ja és un veterà perque amb aquesta és la seua sisena Trailwalker. «La prova consistia a fer 100 quilòmetres amb eixida des d'Olot i arribada a Sant Feliu de Guixols. Cada equip està integrat per sis persones, quatre marxadors que poden anar corrent o caminant i dues persones de suport que es dediquen a subministrar a l'equip roba, menjar i tot el que necessite l'equip. Cada deu quilòmetres hi ha un control que han de passar els quatre marxadors junts».

La Trailwalker, com remarca Company, «no té un caràcter competitiu, no es busca una marca ni un triomf. Al final només és participar, treballar en equip i col·laborar amb Intermón».La prova solidària, en la que participaren 1.800 marxadors, és una «carrera dura perquè has de fer els 100 quilòmetres en menys de 32 hores. Nosaltres vam tardar 27 hores en arribar a la meta. La climatologia és important perquè fa fred, és fàcil que ploga i 100 quilòmetres és molt en aqueixes condicions», comenta el dirigent de Caixa Popular.

Jose María Company ha participat en les sis edicions de la Trailwalker. «Sí, és la meua sisena participació, ja tinc algo d'experiència -bromeja-. És molt important que, a més d'estar ben preparat físicament, córrer amb el cap perquè crec que el que et porta a la meta és la mentalitat d'arribar en equip, d'ajudar-se els uns als altres. I és que en 100 quilòmetres passen moltes coses que cal resoldre i ajudar la gent que necessita suport. L'organització posa podòlegs, fisios, etc. en la carrera, però el cansament és molt».

La duresa de la prova

El director de Negoci de Caixa Popular diu que de le sis participacions, «la de l'any passat va ser la més complicada. Va ploure molt i això és una complicació afegida en una carrera que ja de per si és dura. Et banyes els peus, has de caminar d'una altra manera, intentar evitar els tolls, l'aigua t'acaba calant encara que portes roba de molta qualitat, t'has de canviar calcetins i sabatilles€ Enguany no va ploure, però va fer fred i per això la Trailwalker no va ser tan dura».

La participació en la prova requereix una bona preparació física. «Des de Nadal comencem a preparar la prova. Entrenàvem tots els caps de setmana en equip. És una preparació progressiva perquè comencem caminant uns 30 quilòmetres el primer dia i partir d'ací anem pujant fins a 70 quilòmetres, que és la distància màxima que s'entrena. Mai has d'entrenar els 100 quilòmetres de la carrera. L'última setmana abans de la carrera no has d'entrenar», explica Company.

La Trailwalker uneix els empleats de l'entitat financera valenciana perque, segons Company, «fomenta molt el treball en equip perquè tots els integrants dels equips són treballadors de Caixa Popular. Hi ha gent que treballa a l'oficina del Port de Sagunt, Massamagrell, Oliva o Llíria, i que segurament no s'ha vist en la seua vida o molt pov i després d'aquesta experiència d'entrenar sis mesos junts té una relació més estreta. S'estrenyen els llaços de companyonia. A més, afloren moltes experiències que ens uneixen més».

Per a Company, la prova recull l'esperit de Caixa Popular. «És una carrera solidària i es fa en equip, és una prova de superació de reptes, que al final són personals però també de l'entitat perquè tots volem arribar a la meta perquè corre en nom de Caixa Popular».

Compartir el artículo

stats