La delegada de Mans Unides València, Ana Ruiz Ruiz ha presentat “Pura vida”, una ficció autobiogràfica que narra una història que és universal, perquè totes les dones poden reconéixer els seus propis relats de treball, de maternitat, de vida… durant la cerca de la felicitat i de com realitzar-se. Ana Ruiz Ruiz, entusiasta i compromesa en la lluita contra la fam, donarà la totalitat dels beneficis d'aquest llibre per a un projecte de Mans Unides.

En la presentació ha estat acompanyada per Manuel Turégano, editor de Contraban, i per Jimmy Entraigües, periodista i escriptor. Segons Turégano és un “relat precís i intens que transmet i indaga en els sentiments”.

“Pura vida” arranca de forma intensa, ha destacat Jimmy Entraigües: “Hui complisc setanta. Estic enfront de l'espill del tocador i em mire amb deteniment… analitze les petjades que el temps ha deixat en mi; intente recordar en les meues faccions a la xiqueta tranquil·la, tímida i obedient, a l'adolescent divertida, inconformista i tossuda, a l'adulta…”, i tot el llibre es continua llegint amb fluïdesa, sense esforç i deixa amb ganes de més.

Dones que decideixen

Les pàgines de “Pura Vida” són un relat que reivindica la valentia i la llibertat d'una dona per a decidir sobre la seua vida i sobre el camí a triar. La seua història d'esforç i coratge enllaça amb la campanya de Mans Unides enfocada a “La dona del segle XXI”, que ens recorda que la pobresa té rostre femení. Des de fa 60 anys, Mans Unides treballa en la seua promoció com a protagonista essencial de la lluita contra la fam.

De Foios a Ruanda

En “Pura vida”, Ana Ruiz Ruiz ha vist realitzat el seu desig de complir amb aquest popular: “Tindre un fill, plantar un arbre i escriure un llibre”. En les seues pàgines passem per la terreta, Foios, lloc al qual està vinculada de nou després d'haver cooperat en missions de Calcuta (l'Índia) i d'Addis Abeba (Etiòpia) de les Germanes de la Caritat de Teresa de Calcuta. Ruanda ha sigut l'últim cara a cara d'Ana Ruiz Ruiz amb els rostres de dones del segle XXI, que no són com les que solem imaginar, i en aquest lloc, reconeix l'autora, “he sigut testimoni de la gran labor que fa Mans Unides i del resultat del gran treball que feu totes vosaltres”.

Ana Ruiz, nascuda a Foios, és empresària i dissenyadora de moda infantil, llicenciada en Belles arts, ha exercit com a professora de dibuix i pintura i ha realitzat diverses exposicions durant la seua carrera professional.

Presidenta delegada de Mans Unides València des de setembre de 2018, Ana Ruiz va començar a col·laborar en 2015 en el departament de comarcals del qual era la responsable quan va ser triada. El seu propòsit al capdavant de la delegació valenciana és que continue creixent la sensibilització i projectes en un any en què el problema de la fam en el món s'agreuja per tercer any consecutiu, de manera que ha aconseguit els nivells de fa una dècada, segons explica l'últim informe de la FAO “L'estat de la seguretat alimentària i la nutrició en el món 2018”.

El llibre “Pura vida” es pot comprar en Mans Unides València (C/ Avellanes, 14, baix, 46003 València).