Quin paper juga l'art a l'hora de canalitzar els impulsos més salvatges de l'ésser humà? Com es desenvolupen els processos creatius que aborden l'agressivitat o els actes més brutals dels individus? Aquests interrogants es troben en el nucli mateix de la VIII edició del Festival 10 Sentits, la trobada amb les arts vives que en aquesta edició porta per lema 'Bèsties' i planteja una reflexió entorn dels diferents tipus de violència que impregnen la nostra societat. En aquest context, el Festival, que compta amb el patrocini principal de Caixa Popular, posa en marxa una nova edició de la Jornada Expressar-te, una cita que aspira a explorar en la relació entre art i acció social. Aquesta jornada se celebrarà divendres que ve 17 de maig a les 11 hores en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM).

Així, la sessió Expressar-te proposa una trobada entre agents i col·lectius de diferents sectors culturals i cerca oferir un espai de reflexió sobre la capacitat de l'art com a esfera potenciadora del canvi social.

Com a novetat, en aquesta edició, en lloc de taules redones, la sessió se centrarà en proposar diferents dinàmiques als participants, organitzats en grups de treball. D'aquesta manera, l'objectiu és impulsar les converses sobre el camí ja realitzat i les possibles línies de treball, així com facilitar possibles sinergies i col·laboracions futures.

Art i solidaritat

La cita reunirà especialistes en gestió cultural, art i solidaritat, així com representants de projectes creatius que compten amb la sensibilitat social com a eix de la seua filosofia i la seua programació. En concret, en l'edició de 2019, la Jornada Expressar-te comptarà, entre altres, amb integrants d'entitats com la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (Cear); del projecte Impreses, la primera revista editada exclusivament per dones recluses; del Festival Internacional de les Arts del Moviment de Tenerife- FAM; o la plataforma De'corpos presents, centrada en la investigació, producció i difusió de les arts performatives contemporànies.