13 de mayo de 2019
13.05.2019
ÚLTIMA HORA
CORONAVIRUS: Al menos tres nuevos casos confirmados en València
Programa

La Fundación Sanamente de la Comuniitat Valenciana col·labora amb Fundación ONCE per millorar l'ocupació de joves amb trastorn mental

En la iniciativa treballaran 23 organitzacions de tota Espanya i más de 100 joves, entre ells cinc valencians, rebran formació

13.05.2019 | 19:00

La Fundació Sanamente de la Comunitat Valenciana ha sigut seleccionada per Fundació ONCE per a posar en marxa un programa que l i en el que participen cinc joves valencians. En la iniciativa, que compta amb el suport del Fons Social Europeu (FSE), col·laboraran un total de 23 organitzacions de tota Espanya i més de 100 joves rebran formació.

Segons les últimes dades disponibles, en 2017 la taxa d'activitat de les persones joves amb discapacitat de 16 i 24 anys va ser del 25,4%, enfront del 37,1% de les persones de la mateixa franja d'edat sense discapacitat. A més, dins del col·lectiu de la discapacitat que té una taxa d'activitat del 35,1%, aquest valor és menor per a les persones amb discapacitat causada per trastorn mental, la taxa del qual d'activitat és del 31,1% i la seua taxa d'ocupació del 18%. Aquests valors contrasten amb els obtinguts per al col·lectiu de persones sense discapacitat, amb una taxa d'activitat del 77,7% i d'ús del 64,4%.

En aquest context, sorgeix la necessitat de prestar un major suport en el desenvolupament professional al col·lectiu que reuneix aquestes tres característiques: persones joves amb discapacitat causada per un trastorn mental.

Aquesta convocatòria d'ajudes, dotada amb 550.000 euros, es desenvolupa en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 (POEJ), cofinançat pel Fons Social Europeu, i pretén millorar les competències per a l'accés a la formació i l'ús dels joves amb trastorn mental, mitjançant programes d'atenció individualitzada.

D'aquesta forma, els projectes beneficiaris de les ajudes han d'afavorir la inclusió laboral de les persones joves amb trastorn mental a través del reconeixement i valoració de les actituds, coneixements, habilitats, expectatives i necessitats dels participants de forma individualitzada (avaluació inicial).

Entre altres objectius, hauran de dotar als participants dels coneixements, destreses i habilitats d'ocupabilitat necessaris per a accedir i manejar-se adequadament en el món formatiu i laboral ordinari o protegit.

Aquests projectes tindran a més que promoure una intervenció transversal sobre els participants i comptar amb un equip de professionals multidisciplinari capaç de fomentar la formació, l'accés a l'ocupació i la inclusió social dels beneficiaris.
Hauran de tindre una duració mínima de 320 hores per cada participant i comptar amb una fase d'intervenció grupal i una altra individual. L'execució dels projectes haurà de finalitzar abans del dia 15 de desembre de 2019.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook