El Palau de la Música de València acollirà el dissabte 1 de juny, a les 19.30 hores, el concert a benefici de la Fundació Vicente Ferrer, “Música i Cirurgia per a una vida digna”. La Unió Musical de Godelleta, amb la col·laboració de l'agrupació “Músics professionals per a la salut”, conjuntament amb la direcció artística de Jesús Perelló Fuster i la participació d'altres professionals de la música com Luis Cobos i Pepe Sánchez, oferiran un concert solidari en el qual s'interpretaran diverses peces amb un repertori molt variat que contemplarà tant òpera, com fandango o flamenc.

La iniciativa ha sorgit del doctor i cirurgià digestiu valencià Juan García Armengol, codirector de la Unitat de Coloproctología de l'Hospital 9 d'Octubre i prestigiós expert europeu en aquesta especialitat. A més de la seua llarga i destacada trajectòria professional, García Armengol, porta quinze anys treballant amb un grup de professionals espanyols atenent patologies molt comunes en la zona d'Anantapur (sud de l'Índia), com a fístules i defectes esfinterians severs a causa de parts complicats. Tracta a més tumors colorectals i, en moltes ocasions, reconstrueix la continuïtat intestinal de pacients que porten estoma digestiu.

El projecte 'Estomes per a una vida digna', liderat pel doctor García Armengol i el seu equip de metges voluntaris, té com a objectiu garantir, a pacients de les comunitats més vulnerables d'Anantapur, l'accés a personal especialitzat i format en el maneig d'estomes digestius, - o ostomia, una obertura artificial (estoma) creada quirúrgicament des del cos cap a fora per a tractar certes malalties dels sistemes digestius o urinaris-, igual que la prevenció d'aquests. Segons García Armengol, "gràcies a aquesta iniciativa esperem recaptar fons suficients per als desplaçaments periòdics dels equips espanyols i poder traslladar i formar als cirurgians locals de l'Hospital de Bathalapalli ací a Espanya".

El concert 'Música i Cirurgia per a una vida digna', coordinat pels músics Antonio Fernández Cintero i Ángel Gil Tarín i presentat pel periodista Octavio Hernández Bolín , comptarà amb Jesús Santandreu i Alexis Calvo, com a directors convidats, el tenor Ignacio Giner, les sopranos Silvia Márquez i M. Carmen Fortea, Remedios Pallás a les castanyoles i més de cent veus procedents dels cors de l'O.M. de Godelleta, Masa Coral Utielana, Cor de la S. M. La Paz de Diete Aguas i Cor de Montcada.

A més, durant la gala tindrà lloc l'estrena de l'obra "Anantapur", composta pel músic valencià Jordi Peiró Marco en homenatge a la figura de Vicente Ferrer i a la seua labor per l'erradicació de la pobresa i l'impuls del desenvolupament sostenible global. Jordi Peiró Marco és titulat Superior en Trombó i Bombardí pels Conservatoris de València i Madrid i com a compositor té nombroses obres per a cambra i en el camp simfònic.

El concert tindrà lloc dissabte que ve, 1 de juny, a les 19.30 h. a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València. L'import de l'entrada, - 10 euros-, es destinarà a l'impuls dels projectes de cirurgia digestiva per a persones sense recursos als hospitals d'Anantapur (l'Índia). Les entrades es poden adquirir online a través de la web del Palau de la Música de València www.palauvalencia.com/es/

Existeixen a més altres opcions per a col·laborar en aquest projecte, com l'opció "fila 0" en la qual aquells que ho desitgen poden aportar una contribució econòmica. El compte bancari per a la "fila 0" és: ES67-3159-0073-26-2407021522.

'Música i Cirurgia per a una vida digna' ha sigut possible gràcies al treball i implicació de moltes persones, professionals de la medicina i de la música i a la inestimable col·laboració de la Unió Musical de Godelleta, l'Ajuntament de Godelleta, el Palau de la Música de València, l'Ajuntament de València i la SGAE.

Amb aquest i altres actes, la Fundació Vicente Ferrer commemora enguany la seua 50 aniversari (1969-2019) en diverses ciutats d'Espanya. Celebracions que volen emmarcar la gran acció integral i visió humanística del seu fundador, Vicente Ferrer, i continuar així amb el seu model de desenvolupament, un referent en l'àmbit de la cooperació. Ferrán Aguiló, coordinador de Sanitat de la Fundació Vicente Ferrer i mèdic uròleg, ha recalcat que, "complim 50 anys d'esforç en pro de la dignitat i la igualtat i hui dia reben assistència diària de primera qualitat prop de 2.500 persones als nostres centres i hospitals de referència Anantapur".