21 de octubre de 2019
21.10.2019

Elles Trien, un símbol de sororitat internacional al nord de Castelló

L'ONG ACPP porta any rere any a dones empoderades de països empobrits per intercanviar experiències

21.10.2019 | 04:15
Elles Trien, un símbol de sororitat internacional al nord de Castelló

L'intercanvi cultural i d'experiències per a sensibilitzar sobre les situacions que viuen milions de dones que volen ser motor de canvis als països més empobrits. És el model del projecte «Elles Trien», un programa que porta a terme l'ONG Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) des de fa ja tres anys a les comarques dels Ports i el Baix Maestrat i que s'ha convertit en tot un símbol de sororitat internacional.

Esta iniciativa, financiada per la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha permés que els veïns i les veïnes d'estos pobles de Castelló hagen posat rostre a les dones d'estos països, que han pogut relatar les seues experiències.

L'última de les visites que es va programar va portar a dos dones d'organitzacions de Tunísia que van intercanviar amb els locals la seua realitat quotidiana. A més, es van poder teixir xarxes i impulsar projectes i reivindicacions socials, culturals i, fins i tot, econòmiques i empresarials. D'esta manera, s'ha contribuït a cosncienciar sobre el paper dels moviments protagonitzats per les dones a estos països, així com les qüestions de gènere i trencar els estereotips que s'han creat al seu voltant.

A esta última experiència, les integrants del Grup de Dones dels Ports i la Xarxa Jove dels Ports han conegut de primera mà les realitats viscudes en el centre d'acollida de dones víctimes de violència de gènere que gestiona l'associació tunisiana AFTURD així com el treball que fan altres organitzacions d'este país nord-africà com l'Associació Tunisiana de Dones Demòcrates (ATFD).

«En estos tres anys hem pogut demostrar que els somnis de les dones i les reivindicacions que elles tenen són molt paregudes a les que tenim ací i que podem construir juntes», valorà la delegada autonómica d'ACPP a la Comunitat Valenciana, Trini Blanch.

Ara, per tal d'aprofitar este treball, ACPP ha iniciat una campanya audiovisual amb l'Agència Alberto Pla-Projectes de Comunicació Social, que té com a objetciu que entitats. comerços, associacions i persones a títol individual s'adherixen a la cooperació internacional fent-se socis d'esta ONG.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook