El Fons Valencià per la Solidaritat, en el marc del projecte «Castelló per la Pau. Continuem apostant sostenibilitat II», cofinançat per la Diputació de Castelló, organitzarà la jornada «ODS16: Ciutadania per la pau. El paper de les dones en la construcció de la pau», que es realitzarà el matí del 27 de novembre a l'Espai Cultural Menador de Castelló de la Plana (plaça de l'Hort dels Corders, 4), i que comptarà amb la presentació institucional d'Álvaro Escorihuela, president del Fons Valencià, José Luis López, regidor de Cooperació i Agenda 2030 de l'Ajuntament de Castellón de la Plana, i Patricia Puerta, vicepresidenta i diputada de l'àrea d'Acció Social de la Diputació de Castelló.

La jornada comptarà amb la projecció del documental «Voces en la distancia. Exiliadas, territorios de memoria y paz», presentat per Alba Teresa Higuera, presidenta de la Colectiva de Mujeres Refugiadas, Exiliadas y Migradas, i Ingrid Guyón, directora del documental. Esta projecció posa veu a dones exiliades del seu país i refugiades a Espanya. Posteriorment al documental tindrà lloc la ponència «Mujeres que construyen las paces, nuestra genealogía», presentada per Laura Alonso, presidenta a Espanya de la Liga Internacional de Mujeres por la Paz y la Libertad i membre de DEMOSPAZ i de la Càtedra UNESCO en Educació per a la Justícia Social a la Universitat Autònoma de Madrid. Per finalitzar el contingut de la jornada es desenvoluparà una taula redona, presentada i moderada per Sofia Herrero, coordinadora de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I, sobre la situació actual de les dones refugiades i on participaran Lorena Gamito, directora d'Acció Humanitària, Emergències i Desenvolupament d'UNRWA Espanya, i representants d'Amnistia Internacional i de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat - CEA (R) País Valencià.

«Castelló per la Pau» és un projecte que té l'objectiu d'apropar l'ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població castellonenca, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els Drets Humans, mitjançant diverses activitats didàctiques i de sensibilització, basades en la Cultura de la Pau i la no violència, i que està cofinançat per la institució provincial de Castelló.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l'entitat que aglutina els recursos econòmics destinats a la cooperació de 112 ajuntaments i nou mancomunitats de la Comunitat Valenciana, i els dedica a projectes de cooperació internacional i d'educació per al desenvolupament. Actualment, a la província de Castelló, el Fons Valencià compta amb deu entitats locals sòcies de les quals nou són ajuntaments i una mancomunitat.

Per a participar en este seminari cal realitzar una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a oficina@fonsvalencia.es o telefonant al 96 227 24 60.