25 de noviembre de 2019
25.11.2019
Levante-emv

Sedajazz, Domisol Sisters i Perico Sambeat s'unixen en un concert solidari per les dones refugiades

L'event en favor de Farmamundi tindrà lloc al complexe esportiu la Petxina, el diumenge 1 de desembre

24.11.2019 | 19:05
Sedajazz, Domisol Sisters i Perico Sambeat s'unixen en un concert solidari per les dones refugiades

La Jove Big band de Sedajazz, acompanyats per primera vegada de Domisol Sisters i de Perico Sambeat, actuarà el diumenge, 1 de desembre de 2019, a les 18.30 hores, a la sala d'actes del Complex Esportiu Cultural Petxina, a València. Grans figures del jazz valencià s'unixen per una bona fi: millorar l'atenció sanitària de les dones refugiades, a través dels projectes que l'ONG Farmamundi duu a terme en països com Uganda o Kenya.

El concert solidari «Per les dones refugiades» busca recaptar fons per a continuar amb la labor de l'ONG de donaratenció mèdica a milers de dones i xiquetes refugiades en països com Uganda o Kenya, que fugen dels conflictes armats, la pobresa, per a millorar els seus mitjans de vida i oportunitats.

Aigua, kits higiènics, atenció primària en salut, roba d'abric o menjar és el que reben milers de dones a l'any en els assentaments provisionals de tots dos països, moltes d'elles supervivents de violència sexual.

Per a l'esdeveniment, la *ove Big band de Sedajazz, composta per 23 joves músics dirigits per Francisco Blanco «Latino», ha preparat un atractiu i animat repertori, amb arranjaments ex profeso per a aquest recital.

La compra d'entrades (15 euros), que compta amb fila zero, es pot adquirir fins a completar aforament a través d'http://bit.ly/conciertofarmamundi o Eventbrite.

L'acte compta amb la col·laboració de Sedajazz, les Corts Valencianes, l'Ajuntament de València i Safadi Group.


Dones refugiades vulnerables

El 50 per cent de les persones refugiades del món són dones i xiquetes. Com en totes les crisis, són el col·lectiu més vulnerable i les més exposades a ser víctimes d'abusos. A més, per la seua mera condició de dones, moltes tenen menys oportunitats a l'hora d'accedir als serveis sanitaris i quan accedeixen a ells no són de qualitat, la qual cosa provoca que hi haja un alt índex de mortaldat, sobretot en parts i postparts.

Eastleigh South, en el comtat de Nairobi (Kenya) és un dels principals assentaments informals on s'ha anat instal·lant progressivament la població refugiada, majoritàriament procedent de Somàlia, que fuig de la situació de violència i inseguretat que persisteix als països de la regió des de fa dècades. Allí porta anys actuant Farmamundi, per a fer front a l'inequidad en l'accés a la salut que pateixen dones, xiquetes i xiquets.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook