Què cap xiquet hospitalitzat es quede sense somriure durant este Nadal és l'objectiu de l'ONG valenciana Payasospital. I és que, durant estes dates tan especials, l'entitat vol reforçar les atencions que realitza en hospitals de tota la Comunitat Valenciana. “Volem arribar a les 500 intervencions durant aquest mes. És un moment molt important i familiar i sabem el dur que és passar-ho en un hospital, molt més quan eres xiquet”, explica Sergio Claramunt, fundador i director artístic de Payasospital.

Per això, l'entitat llança una crida a tota la societat valenciana per a recaptar fons que cobrisquen este reforç. “El nostre objectiu és aconseguir les 5.000 microdonacions de 1,20€ a través d'un SMS solidari, enviant RIURES al 28014. Aquest import ens permetrà cobrir les 500 atencions”, detalla Claramunt.

Per a esta iniciativa, Payasospital ha comptat amb el suport de personatges públics com Pere Aznar, Raúl Antón o el grup musical Bombai i influencers com Carlos Lluna, que han gravat al costat de la plantilla de pallassos de l'entitat diversos vídeos animant a la societat a participar. “El nostre agraïment per a tots els rostres coneguts que s'han implicat en aquest projecte per a ajudar-nos a portar somriures als més xicotets i les seues famílies”, assegura el fundador de l'ONG.Nassos rojos als hospitals valencians

Des del començament de la seua activitat a València, els nassos rojos de Payasospital han anat ampliant la seua presència en tota la Comunitat Valenciana fins a aconseguir un total de huit hospitals com La Fe, el Clínic, el Dr. Peset, l'Hospital General d'Alacant, l'Hospital General d'Elx, l'Hospital de Sant Joan, l'Hospital General de Castelló i l'Hospital de la Plana de Vila-real, que són els centres que setmanalment reben la visita d'estos professionals del clown que preparen al detall cada contacte amb els xiquets i xiquetes ingressats.

A més, durant vint anys, Payasospital ha aconseguit les 270.000 atencions, una xifra que continua augmentant per la professionalitat dels pallassos i pallasses de l'ONG. Com explica Claramunt, “cada persona de l'equip ha realitzat una formació multidisciplinària de 300 hores repartides en tres mesos de duració. Aquest itinerari inclou formació bàsica en medicina, normes d'higiene als hospitals, funcionament d'un hospital i la seua jerarquia, cursos avançats en clown, formació en psicologia, recursos artístics, metodologia i observació del treball de pallassos sènior de l'associació”.