L'ONG Moviment per la Pau-MPDL llança la segona edició de la «Guia d'Orientació per a Persones Migrants», una publicació que recull de manera senzilla i pràctica els tràmits, deures i drets per a les persones estrangeres que desitgen viure, treballar i arrelar a la Comunitat Valenciana.

El document, que ha rebut el suport financer de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, també pretén ser una eina per a professionals que assessoren i treballen amb el col·lectiu de persones migrants.

Disponible en espanyol, francés i anglés, l'obra recull informació relacionada amb el empadronament, l'accés a l'educació, el sistema valencià de salut, l'homologació de títols estrangers, la renovació d'autoritzacions de residència i treball i els passos a seguir i en cas de patir violència de gènere, entre altres.

A més, compta amb un directori de recursos públics i entitats socials on les persones migrants podran rebre atenció psicològica, serveis de formació per a l'ocupació, cursos de castellà i altres suports especialitzats.

Isabelle Mamadou, coordinadora del Moviment per la Pau- MPDL a la Comunitat Valenciana, explica que»eesta guia és fonamental per a les persones migrants en situació de vulnerabilitat, perquè facilita el gaudi efectiu dels seus drets i evita situacions d'indefensió, abús i discriminació».

Versió en paper i digital

El document en versió digital es troba en la pàgina web del Moviment per la Pau-MPDL:

http://www.mpdl.org/

A més, es podrà adquirir de manera gratuïta a partir del 18 de desembre, Dia Internacional del Migrant, en la Seu del Moviment per la Pau-MDPL a València; el Centre de Suport a l'Immigrant de l'Ajuntament de València (CAI); la Universitat de València (Facultat de Ciències Socials); els Centres Municipals de Serveis Socials de Salvador Allende, Zaidía i Campanar. També ha sigut distribuïda entre professionals de 30 ONGD i associacions de migrants, que fan tasques d'acolliment i orientació a persones nouvingudes.