L'ONG Cesal ha fet realitat el còmic «Pur Perú» amb la participació d'alguns dels millors dibuixants i guionistes espanyols, dones i homes, dirigits per MacDiego, per a través de huit històries, mostrar a la societat la seua visió sobre la situació ambiental en el món i incrementar el nivell de coneixement del canvi climàtic.

De la mà de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per a el Desenvolupament (Aecid), Cesal treballa des de l'any 2014 en un gran programa de enfortiment de la governança ambiental i la participació ciutadana per a l'adaptació al canvi climàtic en la selva, Ucayali, i serra, Apurimac, del Perú. Treball orientat a donar suport a l'Objectiu de De Desenvolupament Sostenible 13, «Acció pel Clima». Esforços de moltes persones, comunitats senceres, associacions i governs locals en el tercer país més vulnerable al canvi climàtic. Desforestació, inundacions, sequeres€ Tot sembla tret de una novel·la de ciència-ficció encara que la realitat sempre supera la ficció.

Els millors dibuixants

Cesal va pensar que la millor manera que contar este projecte era «convidar a alguns de els millors dibuixants que hi ha a Espanya i proposar-los que feren el que millor saben fer: crear personatges i contar, a través de ells, de les seues il·lustracions i històries, la qual cosa ells entenien sobre aquest apassionant tema», indica l'ONG.

El resultat són huit històries, relats cadascun independent de els altres, que ens acosten el Perú de una forma personal, en un viatge carregat de tradicions i sabers ancestrals. A partir d'una introducció realitzada pel periodista Roberto Brasero, presentador del temps en Antena 3, autors de la talla de Paco Roca (Premi Nacional del Còmic), Ana Miralles i Emilio Ruiz, Pam López i Francisco Sánchez, Teresa Valero, Juan Carlos San Román «Calo» Javier de Isusi al costat d'Alex Orbe, Nuria Tamarit i Rubén Jiménez «el Rubencio», amb portada de Sento Llobell, han donat vida a protagonistes en cadascun dels huit capítols que componen este còmic