06 de abril de 2020
06.04.2020
Levante-emv

Cruz Roja Responde atén a més de 55.000 persones per la Covid-19

Suposa la major mobilització de recursos i persones de l'entitat a la Comunitat Valenciana en la seua història

06.04.2020 | 04:15
Cruz Roja Responde atén a més de 55.000 persones per la Covid-19

La Creu Roja ha posat en marxa el seu major repte social i humanitari a Espanya, que requerix del major esforç en la mobilització de recursos, capacitats i persones de tota la seua història per a ajudar a fer front a la crisi de la Covid-19. A esta mobilització solidària sense precedents l'han donat el nom de Plan Cruz Roja Responde. Es tracta d'un pla d'actuació i resposta per als pròxims dos mesos que pretén arribar a més de 1,3 milions de persones, prop de 200.000 a la Comunitat Valenciana, i al qual la Creu Roja convida a afegir-se a persones i empreses que vulguen col·laborar amb l'objectiu d'ajudar als més vulnerables.

Als primers dies de funcionament, la Creu Roja apunta que ja ha atés a més de 40.000 persones a la Comunitat Valenciana en accions específiques emmarcades dins d'esta activitat. A estes cal afegir altres atencions realitzades a persones en situació de vulnerabilitat o risc –com són la distribució d'aliments a persones vulnerables, l'atenció a dones víctimes de violència masclista, la teleassistència domiliària o l'atenció a persones sense llar–, amb les que suma més de 55.200. En concret, han sigut 15.900 a la província d'Alacant, més de 5.700 a la de Castelló i més de 33.500 a la de València.

Per a dur a terme esta tasca, la Creu Roja ha habilitat un total de 105 punts d'atenció per tota la Comunitat Valenciana, més de 14.000 voluntaris, 1.300 especialistes i el desplegament de més de 80 vehícles d'emergència entre ambulàncies i vehícles especials.

El Plan Cruz Roja Responde s'està materialitzant gràcies als recursos propis de l'organització i contribucions de l'Administració Pública, empreses i particulars. Diferents companyies i associaciones de la Comunitat Valenciana s'han adherit al pla amb la donació de material, productes de primera necessitat, la prestació de vehícles i el recolzament en el desenvolupament de projectes d'atenció.

La Creu Roja en la Comunitat Valenciana, a més, ha informat de què ha posat a disposició de l'Administració Pública tots els seus recursos humans i materials per què puguen ser utilitzats en cas de necessitat per a lluitar contra la propagació del coronavirus.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook