Prop de complir un mes des que es decretara l'estat d'alarma a Espanya a causa de la situació generada per l'emergència sanitària, Creu Roja fa novament balanç i analitza les principals dades de la seua actuació a la Comunitat Valenciana.

La principal dada que es desprén d'aquest balanç és l'augment, en tan sols una setmana, d'un 34% respecte al nombre de persones ateses a través dels projectes de Creu Roja considerats com a essencials (estarien inclosos ací projectes com el lliurament d'alimentació a famílies vulnerables, les ajudes d'emergència social, la teleassistència domiciliària, atenció a persones sense llar, l'atenció a dones víctimes de violència de gènere, o actuacions d'emergència, entre altres). I és que la setmana passada s'havien atés 55.000 persones, xifra que en esta setmana aconsegueix les 83.200 persones.

D'estes dades, l'ajuda específicament emmarcada dins del “Pla Creu Roja Respon” comptabilitza en 54.300 persones ateses en la Comunitat, 14.000 persones més que la setmana passada.

L'esforç de Creu Roja es fa possible gràcies al treball desenvolupat en 105 punts d'atenció de Creu Roja en la Comunitat, prop de 10.000 persones voluntàries i 1.300 especialistes, així com el desplegament de més de 80 vehicles d'emergència, entre ambulàncies i vehicles especials.