Càritas València ha invertit 529.721 euros en l'atenció a les persones més vulnerables de la nostra societat des de l'inici de l'estat d'alarma, el passat 14 de març. Així, en estos dos mesos, Càritas ha gastat més de mig milió d'euros entre els seus programes d'atenció a persones i famílies en situació de sense llar, dones en context de prostitució, persones migrants i menors d'edat i en l'atenció a les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene a través de la xarxa de Càritas parroquials.

L'entitat ha habilitat sistemes d'atenció a les noves persones i famílies que s'han vist obligades a demanar ajudes, fonamentalment d'aliments, però també d'assessorament social i jurídic o pagament de rebuts de subministraments. En esta línia s'ha atés a més de 1.800 persones que han demandat l'ajuda de Càritas, en la seua seu de València, entre els qui s'han distribuït 870 cistelles d'aliments bàsics o vals per a la compra en supermercats.

Estes famílies són, sobretot, persones que han perdut la seua ocupació degut a la pandèmia o que han ingressat en un ERTE; joves i persones soles amb ocupacions molt precàries; persones majors que viuen soles o fan costat econòmicament als seus familiars o migrants en situació irregular o a l'espera de protecció internacional que s'han quedat sense cap ingrés i que no havien demanat ajuda anteriorment a cap institució.

Des del començament de la pandèmia, Càritas València va implementar, a més, accions d'acompanyament per a les persones beneficiàries dels seus projectes, activant amb elles canals de comunicació alternatius al presencial. Les 111 persones que es trobaven en els habitatges cedits per Càritas amb antelació al confinament han continuat rebent suport de l'entitat, així com els acolliments en els seus dos programes residencials, el Centre Sant Esteban per a persones sense llar i la Llar Mare de Dèu dels Desemparats i dels Innocents, per a menors d'edat, on han viscut este temps realitzant activitats educatives i lúdiques.

A més, les Càritas parroquials no han deixat d'atendre les persones en situació més vulnerable del seu entorn distribuint ajudes en aliments que, no sols s'han incrementat sinó que, en molts casos, s'ha vist duplicades respecte als mesos anteriors a la pandèmia