18 de mayo de 2020
18.05.2020
Levante-emv

El dilema de milions de famílies en tot el món: passar fam o coronavirus

Entitats com Intered s'adapten a les noves necessitats dels països del Sud

17.05.2020 | 18:19
El coronavirus golpeja de manera diferent als països del Sud. A la imatge, dones en Bolívia.

Per a milions de famílies en tot el planeta el dilema d'estes setmanes no està en a quina hora poden eixir a passejar o quan obriran els bars. La seua preocupació és com ingressar diners per a poder alimentar-se quan estan confinades sense poder treballar en països en els quals les ajudes públiques no arriben. És, per exemple, el cas de milions de persones a Bolívia, on treballa l'ONG en projectes de cooperació internacional.

«Els meus fills es moriran de fam, no de malaltia. Com a veïna dic: donen-nos llibertat per a eixir a buscar perquè els nostres fills mengen», reclamava fa uns dies una manifestant del municipi de Riberalta en el departament del Beni, a Bolívia, quan eixia a manifestar-se al costat de moltes altres dones, per a reclamar la seua necessitat de buscar aliment per als seus fills.

Davant estes situacions, i en països on el virus està encara en plena expansió, les ONGD estan readaptant els seus programes per a atendre les situacions més urgents.

A Bolívia, on el 57 % de la població treballa en el sector informal, InteRed ha adaptat els seus programes per a atendre els grups de població als quals els falten aliments, articles d'higiene bàsica i informació per a previndre els contagis. Ho fa amb el lliurament de paquets d'aliments a 300 famílies de municipis del Chaco Chuquisaqueño i el Beni, i a les líders representants de cinc Territoris Comunitaris d'Origen, en els quals s'organitzen les comunitats indígenes, i també amb el lliurament de productes d'higiene i desinfecció, campanyes de comunicació sobre prevenció del coronavirus i formació sobre mesures bàsiques d'autocura per a la higiene. Intered també està fent un treball d'atenció especial a adolescents, joves i dones del municipi de l'Alt, que estan exposades a violència física, psicològica i sexual que, davant la falta d'ajuda immediata a les crides d'auxili, necessiten suport emocional, generació de mecanismes de seguretat i mesures de protecció.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook