Cada dia, una gran quantitat de xiquets i xiquetes en dificultats socials continuen rebent ajuda de la Creu Roja des de la situació de crisi sanitària que la Covid-19 ha provocat. Este any, gràcies a la iniciativa solidària de Caixa Popular, estos menors poden comptar amb més i millors recursos en un context de pobresa o de dificultat social. A la ciutat de València, Caixa Popular ha destinat una aportació econòmica a projectes d'intervenció familiar amb infància en risc i primera infància. El primer projecte està centrant-se, per un costat, en famílies amb menors d'entre 6 i 17 anys i, per l'altre, en famílies amb menors d'entre 0 i 6 anys.

A esta iniciativa solidària, denominada Dia de la Samarreta, s'han afegit també Seguros RGA i les caixes rurals de l'Alcúdia, Albal i Algemesí, realitzant una aportació econòmica dirigida, no només a projectes d'infància en dificultat social, sinò també de Creu Roja Joventut enfocats a la promoció de l'èxit escolar.

Inicialment, les acciones plantejades per a este any estaven basades en activitats d'oci i temps lliure amb els xiquets, les xiquetes i les seues famílies. No obstant, l'actual crisi sanitària provocada pel coronavirus ha obligat a la Creu Roja Espanyola a replantejar l'activitat per a recolzar les necessitats bàsiques de les famílies. És una de les actuacions del Plan Cruz Roja Responde, la major mobilització de recursos de la història de l'organització per a recolzar als col·lectius més vulnerables davant la Covid-19.

Així, s'ha acordat destinar l'ajuda al lliurament de material d'higiene infantil i material didàctic, lliuraments que ja s'estan començant a distribuir. D'esta forma, Creu Roja reforça la seua tasca amb famílies en situació de vulnerabilitat, incidint en el diàleg i la millora de la criança en estes famílies.