L'ONG «La Pobla Ajuda- Junts amb el Senegal» està realitzant una campanya solidària cosint i distribuint barrets sanitaris per a recaptar fons que permeten evitar que es queden al carrer veïns de la Pobla de Vallbona, que viuen en cases llogades per l'ONG en el seu projecte «Cap persona al carrer». En este projecte proporcionen una habitació a persones amb pocs recursos o en risc d'exclusió social. Ara l'organització està a la vora del desnonament a causa de la crisi social causada pel coronavirus.

L'entitat treballa prestant tot tipus d'ajuda a població emigrant que arriba al municipi i als veïns que el necessiten. Des que es va crear fa 12 anys han atés 400 famílies de diferents països, encara que els primers atesos van ser senegalesos. Una de les seues accions és actuar com a intermediaris per a aconseguir que es lloguen habitatges a tot tipus de persones amb dificultats i que necessiten ajuda: emigrants, dones maltractades, ancians als qui no els arriba la pensió, joves del poble amb problemes de drogoaddicció o famílies desnonades. En l'actualitat tenen 5 habitatges llogats amb 34 persones vivint en elles que paguen el lloguer d'una habitació, encara que l'ONG corre amb les despeses quan els inquilins no poden. La Pobla Ajuda és una ONG xicoteta i local, i només aconsegueix els fons a través de mercats ambulants, sopars i esdeveniments solidaris i donacions els veïns que donen suport a la seua labor.

Però ara s'ha quedat sense fons, perquè ha hagut de fer front a les despeses de lloguer dels habitatges, ja que els seus inquilins no han pogut fer-ho, pel fet que la crisi social del coronavirus els ha deixat sense treball . I l'ONG necessita mes mitjans per a poder continuar pagant les despeses dels habitatges, i continuar fent el seu treball solidari amb les famílies necessitades de la Pobla de Vallbona.