13 de julio de 2020
13.07.2020
Levante-emv

El Fons durà a terme 7 projectes de cooperació internacional i altres 4 de sensibilització al 2020

El disseny dels programes aprovats ha estat marcat per l'impacte de la pandèmia de la Covid-19

13.07.2020 | 04:15
El Fons durà a terme 7 projectes de cooperació internacional i altres 4 de sensibilització al 2020

El Fons Valencià per la Solidaritat va celebrar el passat dimecres 8 de juliol, al Centre Cultural de Xàtiva-CCX, la seua Assemblea General Ordinària de socis en una cita clau per al desenvolupament funcional de l'entitat.Este any ha servit per a reafirmar el compromís dels ajuntaments i mancomunitats valencianes membres del Fons amb la cooperació internacional i l'educació internacional al desenvolupament, tant com a una voluntat de solidaritat com per al compliment de les finalitats que totes les administracions públiques han de realitzar al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Respecte als projectes aprovats per a 2020, el disseny d'estos ha estat marcat per la situació pandèmica global provocada per la Covid-19 i en les seues conseqüències en matèria d'acció i prevenció. El Fons Valencià durant 2020 durà a terme un total d'11 projectes, dels quals 7 són de Cooperació Internacional al Desenvolupament i amb els quals es pretén consolidar i adaptar projectes als països del Sud, tenint en compte la situació sanitària, i desenvolupar-ne de nous d'emergència als mateixos països en matèria de salut per fer front d'una manera cooperativa i solidària a la Covid-19, amb la ferma voluntat de no deixar a la sort als municipis i contraparts de l'Equador, Bolívia i El Salvador amb els que el Fons ha col·laborat en exercicis anteriors per al desenvolupament social i econòmic.

Per altra banda, l'àrea d'Educació per al Desenvolupament del Fons realitzarà un total de 4 projectes de sensibilització a la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració dels ajuntaments i mancomunitats per a garantir en la seua totalitat les indicacions i recomanacions de les autoritats sanitàries i en la que destaca la implantació del nou projecte «València per la Pau» amb el que es promourà l'ODS 16. Pau, Justícia i Institucions Sòlides als municipis de la província de València, i la continuïtat del projecte «In/Sostenible», que es durà a terme a localitats de la província de Castelló. També cal destacar la realització durant març de 2020 del projecte «Ser dona al Sud» que va recórrer fins a 19 municipis de la Comunitat Valenciana.

A més, es van ratificar les noves altes de 2019 com a socis del Fons dels municipis de Moncada, Sumacàrcer, Benassal, Sant Mateu i l'Alfàs del Pi, ascendint els membres de l'organització durant l'exercici a 116 municipis i 9 mancomunitats.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook