Una aliança entre empreses i treballadors per tal que tres projectes solidaris vegen la llum. Això és Tecno-compromís, una iniciativa que pretén aconseguir 10.000 euros per a secundar cadascun dels projectes presentats per la Fundación Valenciana para la Neurorehabilitación (Fuvane), Farmamundi i Oxfam-Intermon, entitats instal·lades a l’EGM Paterna Parc Tecnològic. El pla compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana i Caixa Popular, en la seu de la qual es va efectuar la presentació.

El projecte de Fuvane busca augmentar el número de beques per a atendre xiquets amb paràlisi cerebral.

Per part seua, la iniciativa de Farmamundi busca millorar l’atenció sanitària de 3.200 dones i xiquetes refugiades, víctimes de violència i abusos sexuals en els assentaments informals d’Eastleigh South a Nairobi.

Finalment, Oxfam Intermon té previst una actuació per a proveir d’aigua potable a més d’un centenar de famílies a través de camions cisterna en llocs remots de Iemen, país devastat per un conflicte bèl·lic que dura més de 50 anys.

Les tres entitats busquen aconseguir la complicitat i el suport de les empreses i treballadors del parc tecnològic de Paterna, així com de qualsevol persona o organització. Per a tal fi s’ha habilitat en la web de l’entitat, www.ptvalencia.es, una secció en la qual es descriu cada projecte i des de la qual es poden fer aportacions solidàries, ja siguen empreses o particulars.

A la presentació de Tecno-compromiso van assistir representants de totes les entitats i ONGD involucrades en el projecte, així com representants de l’Ajuntament de Paterna i la Generalitat Valenciana. El president de l’EGM Parc Tecnològic Paterna, Antonio Alagarda, va subratllar l’emoció «per ser part d’un projecte que ens uneix a empreses i treballadors per a aconseguir arribar a persones que necessiten aquesta ajuda». El director de RSC i Relacions Institucionals de Caixa Popular, Paco Alós, va remarcar l’«orgull que suposa per a l’entitat poder aportar a projectes solidaris que sorgeixen per iniciativa de la societat valenciana». La secretària de Cooperaciò i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Belén Cardona, va destacar que Tecno-compromiso «exemplifica l’article 17 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible: Enfortir els mitjans d’execució i reavivar l’aliança mundial per al desenvolupament sostenible». L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, va felicitar el parc tecnològic per ser una entitat «capaç d’anar una mica més enllà, a través d’un projecte solidari que permet teixir aliances entre persones, empreses i entitats socials».

El president de Fuvane, Eduardo Alcalde, va assenyalar que l’objectiu de la seua entitat és «facilitar que tots els xiquets amb paràlisi cerebral puguen rebre tractament, especialment aquells que ho tenen més complicat». La responsable de Comunicació de Farmamundi, Yolanda Ansón, va posar en relleu la crítica situació que pateixen milers de dones i xiquetes als assentaments de refugiats de Kenya i va agrair la «porta solidària que s’obri per als nostres projectes mitjançant la cooperació de diferents entitats». En representació d’Oxfam Intermon, Francisco Juan, va emfatitzar la necessitat d’accés a l’aigua que tenen milions de persones a Iemen, que viuen en situació de fam, sent l’aigua un element indispensable per a reduir la mortalitat.

L’acte va comptar també amb la participació de Roberto Ballester, de Felidarity, Consultoria en ètica, RSE, màrqueting i sostenibilitat; el conferenciant, còmic i empresari, Sergio Ayala; i la gerent de l’EGM Parc Tecnològic Paterna, Manuela Pedraza, que va argumentar que «Tecno-compromiso és un projecte sorgit en una època molt complexa, però que pretén ser durador en el temps, renovant per a això els seus objectius a mesura que s’aconseguisca complir-los».

Una trentena de persones van assistir a la presentació de Tecno-compromís, un acte que va comptar amb el suport d’altres persones com la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera;el president de RS Acció València, Jaime Fons, la presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Lourdes Mirónel president de Fepeval, Santiago Salvador, i l’actriu Marta Chiner, el còmic Raúl Antón o l’actor Emmanuel Esparza, entre altres, que van enviar missatges de suport al projecte.