El Banc d’Espanya deixarà de canviar pessetes per euros el pròxim 31 de desembre, 18 anys després que la pesseta fora substituïda per l’euro com a moneda de curs legal al nostre país.

En l’actualitat, moltes persones a Espanya guarden encara sense canviar en pessetes l’equivalent a 1.610 milions d’euros, quantitat que representa prop del 3% del saldo total en circulació a 31 de desembre de 2001 (48.750 milions d’euros).

Manos Unidas ha vist en esta circumstància una oportunitat per a millorar els seus ingressos, i amb ells, el seu treball pels més desfavorits, i ha decidit posar en marxa una campanya de captació de fons baix el nom de ‘Les teues pessetes poden salvar vides’.

Amb ella, fa una crida als seus socis, col·laboradors i amics perquè revisen les monedes i bitllets guardats a casa, i pensen que poden convertir-se, per poc que siga, en un tresor que canvie la vida de moltes persones.

Per part de la delegació de Manos Unidas a València, s’ha posat en marxa aquesta campanya per a recollir les pessetes en la seua seu del carrer Avellanes, 14, així com en les delegacions comarcals, en les quals les seues respectives representants s’encarregaran de la recollida de les pessetes. Una vegada recollides les faran arribar a la delegació valenciana de l’ONGD , des d’on s’emportaran al Banc d’Espanya de la nostra ciutat.

Ajuda als més desfavorits

«Amb estos ingressos ajudarem als nostres germans més desfavorits, per la qual cosa fem una crida als nostres socis, simpatitzants… perquè si conserven monedes i bitllets ens els porten i els transformarem en pous d’aigua, escoles, maternitats, llavors, projectes agroecològics, etc», explica Ana Ruiz Ruiz, delegada de Mans Unides València.