La venda de productes de Comerç Just a Espanya va facturar 138,5 milions d’euros en 2019. La xifra suposa un augment espectacular de 60 milions d’euros més respecte al 2018. Segons l’informe ‘El Comerç Just a Espanya 2019’ elaborat per la Coordinadora Estatal de Comerç Just (*CECJ), aquest important increment es deu fonamentalment a la incorporació de 892 productes de 116 noves marques amb el segell Fairtrade.

El consum mitjà per habitant en productes de Comerç Just va ascendir a 2,92 euros en 2019, la qual cosa suposa el major increment d’aquesta dada dels últims anys. Amb tot, el mercat espanyol creix però a un ritme menor del produït a nivell internacional, ja que les vendes al nostre país només suposen un 1,4% respecte al total mundial.

Per sectors, l’alimentació continua sent la gran protagonista del Comerç Just en acaparar el 97% de les vendes. I per productes venuts, el cacau i els dolços són els preferits pels consumidors en acaparar el 75% de la facturació gràcies a vendre més de 104 milions de vendes, quasi 55 més que l’any anterior.

En segon lloc de les preferències es troba el café malgrat un increment de més de 4.5 milions d’euros respecte a 2019 i només suposa un 17% de les vendes. Per part seua, el te i altres infusions també experimenten un descens, així com la resta de productes d’alimentació (arròs, cereals, pasta, begudes,…).

Finalment, els articles de cosmètica i higiene experimenten una lleugera baixada.

Quant als espais de compra, els supermercats continuen augmentant la seua quota de mercat amb el 77,1% de les vendes. La facturació de les botigues de Comerç Just va experimentar un augment d’una mica més de mig milió d’euros.