Després de 22 anys de labor, les intervencions artístiques i terapèutiques de Payasospital, llancen un balanç de 301.293 atencions realitzades a xiquets i xiquetes de 0 a 14 anys en deu hospitals de la Comunitat Valenciana, la qual cosa ha suposat, segons l’ONG, un total de 46.454 hores dedicades a millorar la salut emocional i la qualitat de vida dels xicotets pacients i els seus familiars.

La crisi de la covid19 ha obligat a Payasospital a adaptar la seua activitat. Els artistes han anat combinant les seues visites presencials amb trobades per videoconferència amb els pacients i els seus familiars, durant els períodes de restriccions sanitàries per la pandèmia.

Després de cinc mesos d’absència física, este mes d’abril Payasospital inicia la volta als serveis de Pediatria. De manera progressiva, es proposen anar recuperant les intervencions presencials en els deu centres on realitzen la seua activitat. En els pròxims dies reprendran les visites a l’Hospital General Universitari de Castelló, l’Hospital de Sant Joan d’Alacant i l’Hospital Verge dels Lliris, a Alcoi.

A la resta de centres acudiran en la mesura en què les autoritats de cada hospital ho permeten, encara que ja compten amb el consentiment de la Conselleria de Sanitat.