Creu Roja Espanyola va presentar la setmana passada un nou projecte de neteja i conscienciació per a evitar l’impacte de residus, majoritàriament plàstics, en l’entorn natural de l’Albufera. Aquest compta amb el finançament de SAV – Agricultors de la Vega.

Sota el lema «Per una Albufera sense plàstics», un equip format per 10 persones voluntàries de Creu Roja Espanyola i de SAV – Agricultors de la Vega realitzarà eixides regulars durant els pròxims 10 mesos. La finalitat del projecte és realitzar neteges, detectar focus d’acumulació de residus i sensibilitzar a la ciutadania.

A la presentació van assistir el president provincial de Creu Roja a València, Juan José Collado, el vicealcalde de València, Sergi Campillo, y el CEO de SAV-Agricultors de la Vega, Ricardo Martínez, entre altres representants.

Destaca també la presència de la regidora de Medi Ambient i Benestar Animal de Sueca, Mari Carmen Pérez, la regidora de Medi Ambient de Catarroja, Elisa Gimeno, i el tècnic d’Urbanisme i medi ambient d’Algemesí, Pablo Fresquet.

En l’acte, es va posar en valor l’aposta de Creu Roja i de SAV Agricultors de la Vega per a consolidar aquesta iniciativa que pretén fomentar bones pràctiques ambientals entre els col·lectius que desenvolupen la seua activitat al Parc Natural de l’Albufera.

En total s’han previst 18 eixides, que exclou el mes d’agost, per a fer seguiment de les zones més afectades per l’acumulació de residus a l’entorn de l’Albufera: el Port de Catarroja, la Muntanyeta de Sants, Ullal de Baldoví i Ullal dels Sants, a més dels voltants de les reserves naturals del Tancat de l’Illa i el Tancat de Milia.

El projecte es completa amb actuacions de conscienciació entre col·lectius que desenvolupen la seua activitat en l’entorn. El Parc Natural de l’Albufera acumula residus generats en la seua conca hidrogràfica i vénen a desembocar a aquest entorn. La majoria d’aquests envasos són de plàstic, causant un greu problema per a la biodiversitat.

D’aquesta manera, Creu Roja amplia la seua contribució per a protegir aquest espai natural amb gran varietat d’hàbitats que permeten l’existència de diversitat d’espècies de fauna i flora.

Des de fa cinc anys consecutius, Creu Roja duu a terme un projecte de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals a la Devesa-Albufera durant els mesos d’estiu.