Caixa Popular ha posat en marxa per primera vegada la Convocatòria d’Ajudes a la Igualtat. Una convocatòria que inicialment tenia un fons de 6.000 euros per destinar al projecte guanyador i que gràcies a la gran acollida i l’elevada participació, ha ampliat l’ajuda als projectes que han quedat en segona i tercera posició segons la votació, amb un total de 10.000 euros.

El fons de l’ajuda s’ha constituït gràcies a la recaptació de la targeta Dona de Caixa Popular, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere i que destina un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts per fer-la servir a projectes socials que fomenten la igualtat entre les persones.

Dimarts 29 de juny a les 19 hores se celebrarà al Jardí Botànic de la Universitat de València l’acte d’entrega dels premis als tres finalistes. Estarà conduït per la periodista valenciana Mariola Cubells i estarà amenitzat per la cantant i ambaixadora de la Targeta Dona Sole Giménez. Durant l’acte, els finalistes explicaran el seu treball i la destinació de l’ajuda, a més de contar alguns dels testimonis de persones que han aconseguit millorar la seua vida gràcies al suport de les seues organitzacions.

Entre els més de 50 projectes que s’han presentat, els treballadors i treballadores i els usuaris de la targeta Dona han decidit el resultat final a través de la seua votació en línia.

El projecte amb el major nombre de vots i que ha resultat guanyador és el Programa Intervención con Mujeres en Prostitución y Víctimas de Trata con Fines de Explotación Sexual (IMMA) de la Fundación Salud y Comunidad. Aquesta iniciativa, premiada amb 6.000 euros, se centra en acompanyar a dones que pateixen explotació sexual, durant el període que ocupen la prostitució i posteriorment, facilitant processos d’increment de l’autonomia i de les oportunitats d’eixir de la situació.

El segon projecte finalista, que obtindrà 3.000 euros, és el Programa Dona Impuls de la Fundació Nova Feina, que busca contribuir en la millora de l’ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat.

Per últim, el tercer finalista rebrà 1.000 euros i és el Programa JUNTAS+ de la Fundació Dasyc de la Comunitat Valenciana, que posa a la disposició de dones en risc o situació d’exclusió social, una oferta formativa que els garantisca rebre ensenyament de qualitat, gratuït.