Més de 350 xiquets i xiquetes de Madagascar disposaran d’una biblioteca amb 1.200 llibres en francés, una de les llengües cooficials del país juntament amb el malgaix, gràcies a la col·laboració «Empresa/Familias» del projecte Wilka de les Ampes del Col·legi Salesià San Juan Bosco de València i l’implicació de l’APAE del Liceo Francés de València i Suardiaz Group.

El projecte en qüestió respon a la construcció d’una escola al llogaret de Soavinarivo, a Madagascar, que s’ha fet realitat amb l’esforç de les col·laboracions i els fons recaptats amb el llibre Wilka, obra del professor Carlos Gómez, del Col·legi Salesià San Juan Bosco de València.

Va ser el mateix Gómez qui va fer veure la necessitat de dotar amb material escolar l’escola per a poder montar una biblioteca de llibres en francés, que era quasi impossible crear allí amb els seus propis recursos.

Les Ampa dels salesians es van posar en contacte amb l’APAE del Liceo Francés, que va fer també seu el projecte. Amb l’implicació de les famílies han aconseguit arreplegar 1.200 llibres que ahir, 27 de juny, van eixir en direcció a Soavinarivo.

Amb la logística de Suardiaz Group, més de 350 xiquets i xiquetes d’este llogaret de Madagascar podran gaudir en uns 40 dies d’una ampla biblioteca de llibres en francés per a totes les edats, que els serviran per a millorar la seua formació.