L’entitat financera valenciana ha signat un conveni de col·laboració per als pròxims dos anys amb Acció Ecologista-AGRÓ per a donar suport econòmic a les seues activitats, la finalitat principal de les quals és la defensa de la natura i del territori i la conscienciació mediambiental.

Amb aquest acord, Caixa Popular promou diferents iniciatives de l’associació ecologista com les activitats que es desenvolupen al Tancat de la Pipa, una àrea de reserva del Parc Natural de l’Albufera que ha reobert fa poc després del tancament temporal per la crisi sanitària. També col·labora en el Projecte Emys, que treballa la conservació, la recuperació i el cens de les tortugues autòctones.

A més a més, gràcies a la col·laboració entre les dues organitzacions, s’han posat en marxa les visites guiades que Acció Ecologista-AGRÓ fa als estanys d’Almenara, un dels llocs estratègics i dels més emblemàtics de la marjal d’Almenara. Cada diumenge, a les 11:00 hores, s’organitzen les visites guiades amb el repte de conscienciar veïns, visitants i turistes de la importància i la fragilitat dels estanys. Durant la visita es contempla l’Ullal de Cavanilles, l’hort de les Tortugues i l’Ullal de Quartons, tres espais que estan sota la custòdia del territori d’AE-Agró. De fet, es tracta de tres antics camps de tarongers que l’associació ha recuperat i ha restaurat mediambientalment.

Una entitat compromesa

Amb aquesta col·laboració Caixa Popular posa de manifest el seu compromís amb el medi ambient i dona suport a iniciatives que treballen per la conservació i la millora a la Comunitat Valenciana.

Aquesta aliança va en línia amb la implicació amb l’entorn de la cooperativa, una de les seues principals línies estratègiques que inclou diferents àmbits d’actuació. El projecte integral Caixa Popular Verda pretén reduir els impactes negatius en el medi ambient que produeix l’entitat i fomentar, a través de la conscienciació i el finançament, projectes que milloren l’eficiència en l’ús de l’energia d’empreses, famílies i comerços. Amb motiu la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, Caixa Popular ha posat en marxa el concurs de fotografia «La mostra del canvi», que pretén mostrar els efectes del calfament global i les seues conseqüències a la Comunitat Valenciana.

A més a més, Caixa Popular ofereix la línia de productes verds amb préstecs i crèdits destinats al finançament d’empreses comerços, autònoms i famílies que vulguen fer inversions per a la millora de l’eficiència energètica o en mobilitat sostenible, amb avantatges econòmics en les condicions.

Dos venedors de l’ONCE d’incorporació molt recent a la plantilla de l’organització han repartit la sort a València i Castelló en el sorteig del cupó diari del passat dimarts, 24 d’agost. En total, es van repartir fins 280.000 euros en huit cupons premiats amb el premi més gran, de 35.000 euros cada un.

Concretament, la venedora Desemparats Serra Fernández, de 54 anys i que es va incorporar a l’ONCE com a agent venedora el passat 3 d’agost, va vendre tres cupons premiats amb el premi més gran des del seu punt de venda, a l’Avinguda 2 de Maig del municipi valencià d’Aldaia. Per la seua banda, un altre venedor novell, David Arquimbau Gisbert, de 50 anys i incorporat a l’ONCE el passat 26 de novembre, ha venut cinc cupons premiats en els seus punts de venda habituals, als carrers José Ortiz i Sant Pere de la localitat castellonenca d’Almassora.

El cupó del 24 d’agost va estar dedicat a la inauguració dels Jocs Paralímpics de Tòquio, cerimònia que es va celebrar ahir. Així, el Cupó Diari de l’ONCE ofereix, per 1,5 euros, 55 premis de 35.000 euros a les cinc xifres. A més a més, el client té l’oportunitat, per 0,5 euros més, de jugar també a la sèrie i guanyar «La Paga» de 3.000 euros al mes durant 25 anys, que s’afegirà al premi de 35.000 euros.

Tindran premi de 500 euros els números anterior i posterior a l’agraciat i premi de 200, 20 i 6 euros a les quatre, tres i dues darreres xifres, respectivament, del cupó premiat. Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels prop de 20.000 agents venedors de l’ONCE. Com sempre, gràcies al Terminal Punt de Venda (TPV), el client pot escollir el número que més li agrade. Es poden adquirir des de www.juegosonce.es i en establiments autoritzats.