El passat 23 de setembre es va celebrar al Palau de Congressos de València la gala dels Premis Solidaris ONCE Comunitat Valenciana 2021, esdeveniment patrocinat per Caixa Popular. L’objecte d’aquests premis és posar en valor l’esforç que organitzacions, empreses i persones físiques realitzen en favor dels col·lectius en risc d’exclusió, els drets de totes les persones i la lluita contra la desigualtat. Els Premis Solidaris ONCE s’atorguen a cinc categories i els guardonats d’aquesta edició han estat Creu Roja, À Punt Mèdia, professionals de la Sanitat valenciana, Dacsa Group i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Cinc reconeixements

Creu Roja va rebre el premi en la categoria d’Institució, Organització, Entitat i ONG per la posada en marxa de l’acció «Crida, Creu Roja respon» per a prestar ajuda als sectors poblacionals en risc d’exclusió durant els moments més durs de la pandèmia.

En la categoria de Programa, Article o Projecte de Comunicació, el guanyador ha estat À Punt Mèdia pel reportatge «Aturar l’assetjament escolar», emès al programa «Zoom» i que apropa als espectadors les claus que permeten comprendre el problema de l’assetjament escolar des d’un enfocament integral i professionalitzat. Per la seua aportació com a professionals i el seu lliurament personal per ajudar a que pacients i els seus familiars fessin front a la pandèmia, els professionals de la Sanitat s’han alçat amb el guardó de Persona Física, representats per la doctora Maria Luisa Blasco —cap de Servei de Medicina intensiva de l’Hospital Clínic Universitari de València—, Belén Blasco València —auxiliar d’infermeria a la residència de persones majors dependents de Castelló—, i Carmen Gutiérrez Serrano, encarregada del processat de roba a la Bugaderia del grup Ilunion a Elx.

Dacsa Group ha sigut l’empresa premiada per dedicar recursos a la Responsabilitat Social Corporativa pel seu compromís amb el medi ambient i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per últim, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública és la guardonada en la categoria d’Estament de l’Administració Pública pel seu esforç en fer possible que les persones amb discapacitat puguen exercir els seus drets fonamentals en igualtat amb la resta de la ciutadania.

Així, Caixa Popular mostra el seu suport a l’esdeveniment celebrat per l’ONCE amb l’objectiu de sumar-se al propòsit de l’organització de millorar la inclusió de les persones cegues o amb discapacitat visual.