El director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, i la presidenta de la Fundació Novaterra, Wilma Monsma, han signat un any més la renovació de l’acord de col·laboració que mantenen totes dos entitats des de fa ja més de 8 anys per a promoure la formació i la inclusió sociolaboral a través de l’ocupació.

Gràcies al suport de Caixa Popular, l’any passat en plena pandèmia més de 230 persones van trobar ocupació, mantenint així les xifres respecte del 2019 prepandèmia, segons dades de Novaterra.

A més, es consolida el projecte Dona Emprén, el programa d’emprenedoria per a dones desenvolupat per la fundació en col·laboració amb l’entitat financera valenciana. Inspirat en el projecte de microcrèdits del Nobel de la Pau Muhammad Yunus arran de la seua visita a València el 2018, pretén fomentar l’emprenedoria entre dones amb dificultats d’accés al crèdit. Gràcies a això, s’han posat en marxa fins hui 14 emprenedories per 16 dones (3 de les quals cooperatives) i segueixen en procés de mentoració 62 dones més.

El director general de la cooperativa de crèdit valenciana ha assegurat que «la cooperació amb la Fundació Novaterra és un exemple d’aliança estratègica que ens permet complir els nostres objectius d’ajudar la societat valenciana en la seua millora econòmica i social».

Wilma Monsma, presidenta de Novaterra, ha destacat que «hem sostingut allò viu el 2020 i el 2021 i a més estem creixent i afrontant nous reptes gràcies a la col·laboració d’entitats com Caixa Popular».

En els seus 30 anys de trajectòria, Fundació Novaterra ha atés a través dels seus diferents serveis d’orientació i formació més de 4.000 persones.

De la seua banda, Caixa Popular, a través d’aquesta col·laboració, fomenta la formació i ocupabilitat de les persones, especialment, dels més vulnerables.

El servei Mis Finanzas permet a les associacions controlar els seus comptes

El servei Mis Finanzas de Caixa Popular ofereix una visió global i senzilla sobre el comportament financer de les associacions, a través de gràfiques i informació sobre els ingressos i despeses.

Este servei està disponible a través de la seua banca digital Ruralvía, tant en la web com en l’aplicació mòbil. Es tracta d’un servei totalment gratuït per a totes les associacions clients de l’entitat financera valenciana.

Analitzar els moviments i l’estat dels comptes de la teua associació, consultar els ingressos de quotes i subvencions o controlar les últimes despeses són alguns dels avantatges que ofereix per al control de les finances.

A més, pot resultar molt útil en el cas dels tresorers, ja que proporciona informació detallada per a traslladar-la a les juntes. Informació que es pot consultar en qualsevol moment per a obtindre l’estat actualitzat dels comptes.

També és important el seu ús enfront del dels diners en efectiu per a tindre un major control i evitar el risc que suposa guardar-lo o haver de portar-lo a les entitats bancàries.

En Caixa Popular, per la seua naturalesa cooperativa, l’associacionisme està molt present i és per això que l’entitat promou l’ús d’esta eina per a contribuir a un millor control i coneixement de les seues finances.