Motivats per l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 17 d’aliances per a aconseguir objectius, GLS Spain i Fundación Novaterra inicien una col·laboració pionera a la Comunitat Valenciana per a integrar professionalment a persones amb diversitat funcional.

En els últims temps, especialment a partir de la crisi sanitària, el comerç en línia s’ha vist incrementat considerablement i, per tant, el repartiment de paqueteria a domicili. Segons un recent estudi de IAB, una de cada dues persones entrevistades va augmentar la freqüència de les compres en línia i de productes físics, alguna cosa que no succeïa abans de la pandèmia.

Esta situació requereix l’impuls de nous models de distribució de paqueteria respectuosos amb el medi ambient i amb impacte social en termes de generació d’ocupacions de qualitat.

Al conegut impacte que comporta este tipus de repartiment sobre la sostenibilitat mediambiental, la congestió urbana i la pròpia eficiència logística, GLS Spain -una de les principals empreses de paqueteria internacional d’Espanya- i Novaterra -fundació que treballa a la Comunitat Valenciana la inclusió social de les persones més vulnerables a través de l’ocupació- sumen la dimensió social en un projecte que aporta solucions innovadores per a integrar en el món laboral a persones amb diversitat funcional.

Amb la missió d’oferir un servei d’alta qualitat tant a nivell nacional com internacional, per a GLS Spain és essencial poder comptar amb Novaterra. Unir forces a través de col·laboracions amb aquestes entitats permet a la companyia complir amb el seu compromís comercial de realitzar lliuraments de manera sostenible en un entorn social just.

En este sentit, el projecte GLS Spain-Novaterra fomenta la inclusió social i laboral de persones amb diversitat funcional, generant així desenes de llocs de treball de repartidores i repartidors urbans de mercaderies, ja a peu, en bicicletes o en motos elèctriques. Després d’un procés de formació professional per als repartidors, les persones amb diversitat funcional s’incorporen a la plantilla de Novaterra Social Logistics, el centre especial d’ocupació dedicada a serveis logístics.

A més, el projecte contempla la incorporació de persones que formen part de Novaterra a les plataformes logístiques de GLS, a través de diferents models com la contractació directa o d’enclavaments laborals.

Finalment, a través d’este acord, Novaterra Social Logistics començarà a oferir a empreses de diferents sectors, entre elles e-commerce de València, serveis de paqueteria urgent amb alts estàndards de qualitat, tant a nivell nacional com internacional.

El projecte preveu generar desenes de llocs de treball per a persones amb diversitat funcional, tant en funcions operatives com d’estructura. Per este motiu, el termini de presentació de candidatures estarà obert de manera permanent.