Què faries si una tempesta o un volcà arrasaren la teua casa? Com podries fer front a la covid-19 sense accés a aigua i sabó? I alimentar a la teua família quan ho has perdut tot? Eixes són algunes de les situacions dramàtiques a les quals s’enfronten milers de persones quan són víctimes d’una emergència. Per a abordar les conseqüències i les seues solucions, l’ONG Farmamundi exposa, del 15 al 25 de novembre al parc central de València, la mostra fotogràfica Retrats d’una emergència.

«He perdut al meu fill i el meu germà. Els meus pares van poder escapar, però les pedres i el fang van arrasar la casa». Amb 21 anys, Paulina, mestressa de casa, mai oblidarà el pas de les tempestes per la seua comunitat, en el municipi de Cunén, a Guatemala. A causa de les inundacions va perdre al seu fill i a un dels seus germans, que van morir sepultats baix el llot. Gràcies a la intervenció de Farmamundi i de les ONG locals amb les quals treballa, Paulina i els seus veïns i veïnes van rebre kits d’higiene, d’aliments i de protecció enfront de la covid-19, a més d’atenció primària.

L’exposició, que es pot visitar del 15 al 25 de novembre en la plaça Demetrio Ribes del parc central de València, convida a l’espectador a conéixer més de prop les històries de Paulina i d’altres dones i homes com ella, que van haver d’abandonar les seues cases o que ho van perdre tot, fruit d’una emergència. Composta per 16 panells distribuïts en sis grans estructures, la mostra fotogràfica reflecteix les actuacions humanitàries de l’ONG valenciana a Moçambic, Líban, Guatemala, Palestina i República Democràtica del Congo.