Amics del Tercer Món i Amigos del Padre Vicente són dos associacions sense ànim de lucre que tenen com a objectiu col·laborar en el treball que realitza el missioner valencià Vicente Berenguer a Moçambic des de fa 50 anys. Les dos entitats estan unides en busca de fons per a finançar un projecte educatiu en el municipi moçambiqués de Tenga. També s’ha obert una «fila zero» per a tot aquell que vulga col·laborar. L’objectiu d’este projecte és millorar l’Escola Secundària de Tenga amb la construcció i equipament de quatre aules noves que tinguen capacitat per a 50 alumnes cadascuna.

En l’actualitat esta escola té matriculats 985 alumnes d’entre 13 i 20 anys. Estudien en dos torns, un de matí (7.00 a 12.00 hores) i un altre de vesprada (12.30 a 17.30 hores). L’escola té cinc aules i 100 pupitres dobles, per la qual cosa tots els dies 585 alumnes segueixen les classes asseguts en el sòl o sobre rajoles. Cada aula té una mitjana de 72 alumnes i s’han fet dos barracons de pals, sacs i xapes de zinc perquè puguen estar a cobert. La previsió és que l’alumnat augmente en 2022 fins als 1.200 estudiants.

Amb la construcció de les quatre noves classes i la compra dels 100 pupitres dobles, els alumnes podrien estudiar en millors condicions. A més, podrien baixar-se les ràtios per aula dels 72 a 50. En l’actualitat l’escola compta amb 15 professors que viatgen diàriament des de la capital de Moçambic, Maputo, recorrent diàriament 120 quilòmetres en condicions extraordinàriament precàries.