El jurat de la 28a edició de la convocatòria d’Ajudes a Projectes Interassociatius ha atorgat ajudes a 11 projectes que promouen el treball en xarxa entre associacions de l’àmbit comarcal de l’Horta (Horta Sud i Horta Nord) des del compromís amb el desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda Urbana 2030.

La resolució de la 28a convocatòria d’Ajudes a Projectes Interassociatius, per a la realització de projectes durant l’any 2022, facilitarà el desenvolupament d’onze projectes entre associacions a les comarques de l’Horta. Com en les edicions anteriors, la convocatòria d’enguany s’ha vinculat al compliment de l’Agenda Urbana 2030, promovent la realització d’iniciatives i aliances entre associacions que tenen un compromís amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En esta edició de les ajudes, atorgades per Caixa Popular, Grupo Ugarte Automoción i Fundació Horta Sud, s’han presentat fins a vint-i-huit projectes, amb gairebé seixanta associacions implicades. Igual que en l’edició anterior, un total d’onze programes i més de trenta entitats sense ànim de lucre se’n veuran beneficiades

Els projectes subvencionats són «Pobles circulars. Impulsar iniciatives locals de compostatge col·lectiu en els municipis de l’Horta Sud i impulsar una estructura en xarxa», pesentat per Del Camp a la Taula i Associació d’Artistes Asimètrics; «Creant llaços, compartint il·lusions. Empoderar a les persones afectades en la seua salut mental i familiars per afrontar i gestionar la vida diària fent-les partícips de la corresponsabilitat social i participació en la defensa i conservació de l’entorn», d’AFEM Torrent, AFPEM Horta Sud i ASOFA; «Inclou-te. Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, oferint un servei per a la inclusió social i laboral en un entorn ‘normalitzat’», de Proyecto EMPAR, Fundación Movimiento Ciudadano i Associació Impuls; «Cómo facilitar la vida diaria en persones con diversidad funcional a través de los apoyos visuales. Realització d’adaptacions en el medi físic (comerços, institucions, etc.) amb suports visuals a través de pictogrames que ajuden a distingir uns espais d’altres permetent major autonomia i independència en persones amb diversitat funcional», de la Asociación Neurodes, ADISTO, ASIDIT, Corazones Abiertos i Solidaritat Torrent; «Fem educació, fem barri, mitjançant l’esport. Obrir el barri al centre com a punt de trobada obert a tota la comunitat i saludable, mitjançant els valors positius que transmet l’esport», presentat per Club Esportiu La Fila, AMPA CEIP La Fila i ACYPAL; «Uniendo asociaciones mediante el papel. Difusió per fer conéixer al barri la Xarxa Social de Torrefiel», presentat per Associació Veïnal de Torrefiel, Asociación Mujeres Aitana, Iniciatives Solidàries, Servicios Sociales Salvador Allende i La Casa Grande; «Comerç 3F. Aprofundir en la relació de confiança entre els comerços del barri i l’Associació Veïnal i millorar la comunicació entre els comerços locals i la ciutadania del barri», de l’Associació Veïnal i Cultural Tres Forques i Asociación Comerciantes Mercado de Castilla; «Ruta literària Vicent Andrés Estellés. Oferir als centres educatius activitats fora de l’aula que ajuden a recuperar la nostra llengua i donen a conéixer la literatura en valencià», de la Coordinadora pel Valencià Horta Nord, Fundació Escola Valenciana i Associació Cultural El Bassot; «Pensar en verd: cap a la resiliència territorial en temps d’emergència climàtica. Impulsar un diagnòstic sobre les oportunitats del territori per al seu desenvolupament d’acord amb la crisi climàtica i els objectius de l’Agenda Urbana 2030», de Per l’Horta i CSA La Llavor; «Búsqueda de cerámica de Manises en la Comunidad. Aconseguir l’interés per part de la població jove en el patrimoni històric i cultural valencià i maniser», de la Casa de Joventut Trellat i Fundación Movimiento Ciudadano; i «Ajedrez inclusivo. Afavorir la inclusió de col·lectius vulnerables i aproximar-los a la pràctica dels escacs sense desigualtats», presentat per Club Ajedrez Quart i Federació Associativa Quart per l’Esport.