La fundació Fontilles, organització sense ànim de lucre referent en la lluita contra la lepra i altres malalties desateses, desenvoluparà al llarg de 2022 un total de 20 projectes de cooperació sanitària en cinc països d’Àsia, Àfrica i Amèrica Llatina.

Les diferents iniciatives internacionals de l’entitat beneficiaran a al voltant d’1.812.000 persones de manera directa o indirecta, d’acord amb les previsions aprovades pel seu patronat el mes de desembre passat.

A Àsia, Fontilles desenvoluparà tretze accions en entorns urbans i rurals de quatre estats de l’Índia, on el país va registrar 65.147 nous casos de lepra en 2020.

A Àfrica, la fundació promourà un projecte a Moçambic dedicat a la detecció i el tractament de la lepra i d’altres malalties oblidades, i participarà en un altre a la República Democràtica del Congo orientat a la prevenció de la discapacitat i la rehabilitació física.

A Amèrica Llatina, l’entitat impulsarà quatre iniciatives a Bolívia: dues dedicades al reforç de l’atenció primària, una a la lluita contra el mal de Chagas i una altra vinculada a la pandèmia de la covid-19. A la seua vegada, Fontilles participarà al Brasil en un programa de detecció i tractament de la lepra.