Des de juny, el Pakistan s’ha vist afectat per les pitjors pluges monsòniques de la història. Mentre el nombre de víctimes continua augmentant, els equips d’Acción contra el Hambre al país es preparen per a intervindre a les províncies de Sindh i Baluchistán.

Segons les últimes dades, les pluges monsòniques d’enguany són quasi tres vegades més del normal i més de cinc vegades de l’habitual a les províncies de Baluchistán i Sindh, que són les més afectades. Este monsó excepcional es produeix després d’una sequera especialment greu que ha provocat un fort desglaç de les glaceres i ha afavorit un efecte d’escolament en els sòls dessecats durant els últims mesos.

«Els efectes devastadors del monsó d’enguany estan lluny d’haver acabat i moltes zones continuen sent inaccessibles, la qual cosa fa témer que el número de morts siga molt major en els pròxims dies», alerta Jennifer Ankrom-Khan, directora d’Acción contra el Hambre al Pakistan.

Fins hui, 33 milions de pakistanesos, la qual cosa es tradueix en un de cada set, ja s’han vist afectats per aquesta catàstrofe. Un total de 6,4 milions necessiten ajuda humanitària i més de 421 000 persones han hagut de fugir. També s’estima que els danys als mitjans de subsistència són especialment greus. Més de 719 000 caps de bestiar han mort i més de 2 milions d’hectàrees de cultius i horts han sigut devastades per les inundacions.

Acción contra el Hambre va iniciar la seua resposta d’emergència en Sindh i Baluchistán en la primera setmana d’agost i ha començat a distribuir més de 150 kits de construcció de latrines en els campaments de desplaçats del districte de Thatta, de la província de Sindh, i del districte de Pishin, de la província de Baluchistán. L’objectiu és evitar qualsevol contagi epidèmic en una regió afectada per epidèmies de còlera.