La Fundación Secretariado Gitano (FSG) organitza a València el seminari «Instrumentos polítics i financers per a l’eradicació del xabolisme en España». L’esdeveniment se celebra el pròxim 22 de novembre a les 11 hores del matí en la Ciutat Administrativa 9 d’octubre.

El seminari s’emmarca en un procés d’incidència política de la FSG amb les institucions públiques de huit comunitats autònomes on persisteixen assentaments xabolistes. L’objectiu és aportar coneixement tècnic sobre els marcs polítics i financers que existeixen, i orientació estratègica i enfocaments a les institucions públiques amb responsabilitat en este àmbit. En un context com l’actual, que ofereix grans oportunitats de canvis normatius, marcs polítics i mecanismes de finançament, és possible eradicar els assentaments xabolistes i d’infravivenda amb l’horitzó 2030.

L’acte, finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, comptarà amb la presència d’Alejandro Aguilar, secretari autonòmic de Vivenda i Funció Social; Jose de Lamo, director general d’Igualtat en la Diversitat; Pura Peris, directora general d’Emergència Habitacional; o Isidro Rodríguez, director de la Fundació Secretariat Gitano, entre altres.