Caixa Popular posa en marxa un servei d’atenció amb llenguatge de signes

No caldrà cita prèvia per utilitzar este servei

Personal de Caixa Popular abordant la posada en marxa del servei de llengutage de signes. | CAIXA POPULAR

Personal de Caixa Popular abordant la posada en marxa del servei de llengutage de signes. | CAIXA POPULAR / ricardo soriano. valència

Ricardo Soriano

Anar al banc pot suposar una barrera per a diferents col·lectius: un d’ells és, sens dubte, les persones sordes i amb problemes d’audició. Davant esta barrera, l’entitat financera valenciana Caixa Popular ha implantat un nou servei de vídeo interpretació en llengua de signes en tota la seua xarxa d’oficines; en són més de 75 situades a les províncies de Valencia i Alacant.

La posada en marxa d’este servei és una mostra del compromís de Caixa Popular per avançar en la inclusió financera i garantir que les persones sordes reben l’atenció cinc estreles que identifica a l’entitat, sense diferències entre els seus clients.

El nou servei de vídeo interpretació en llengua de signes s’ha implantat gràcies a una aliança amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD), i es duu a terme a través de la plataforma «Svisual», que compta amb intèrprets en temps real de forma totalment confidencial per facilitar l’atenció de l’entitat als seus clients.

Les persones sordes o amb discapacitat auditiva seran ateses amb el suport d’aquest servei en les mateixes condicions que qualsevol altra persona, durant tot l’horari habitual d’obertura de l’oficina, tant als matins com a les vesprades, i sense necessitat de sol·licitar cita. Este col·lectiu podrà presentar-s’hi a les instal·lacions de Caixa Popular sense cap mena d’inconvenient ni requisit addicional.

Inclusió financera per a tots

La cooperativa valenciana s’ha caracteritzat sempre per «ser una banca pròxima, amable i amb vocació, escoltant els problemes i necessitats dels clients de primera mà i oferint-los solucions adequades a les seues necessitats», expliquen des de la cooperativa.

Gràcies al seu compromís amb les persones i amb l’entorn, s’ha implicat en multitud de projectes que contribueixen a dinamitzar i millorar a la societat valenciana, destinant prop de dos milions d’euros en 2022 a iniciatives d’impacte social a la Comunitat Valenciana, sense oblidar el seu treball de col·laboració amb més de 1.000 organitzacions.

A més a més, l’entitat compta amb el projecte «Sense Barreres», que té com a objectiu contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitat. Per a este fi, disposa d’un fons d’ajudes de 10.000 euros per a impulsar la realització de projectes que treballen per la igualtat d’este col·lectiu i promoure, també, la seua inclusió.

Amb el nou servei de vídeo interpretació, que instal·larà en més de 75 oficines, Caixa Popular aposta per l’accés al sistema financer de les persones sordes, contribuint a la seua inclusió financera i millorant la seua independència i qualitat de vida.