El Seminari Nacional d’Esport Inclusiu obri inscripcions

Les jornades tindran lloc els dies 23 i 24 de febrer en el campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València

R.S.

El IV Seminari Nacional d’Esport Inclusiu, que se celebra els dies 23 i 24 de febrer, ha obert ja les seues inscripcions. Esta trobada anual entre professionals de l’educació, l’activitat física i l’esport, tindrà lloc en les instal·lacions del campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València. El seu objectiu és debatre i analitzar aspectes actuals que afecten el desenvolupament de l’esport inclusiu.

Les ponències i taules plenàries es desenvoluparan en la sala d’actes de la Facultat de Medicina, mentre que els tallers pràctics es realitzaran en les instal·lacions esportives de la UV: Pavelló Universitari i pistes exteriors.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, inaugurarà la trobada el dijous 23 de febrer a les 9 hores. El seminari començarà amb la conferència inaugural impartida per l’esportista espanyol Ricardo Ten, que va guanyar huit medalles en els Jocs Paralímpics d’Estiu entre els anys 1996 i 2020. A continuació se celebraran 4 taules redones sobre els aspectes legislatius i de gestió de l’esport per a persones amb discapacitat; la promoció de l’activitat física-esportiva en persones amb discapacitat: sinergies entre àmbits professionals; l’activitat fisico-esportiva i la discapacitat en el sistema educatiu; i les activitats fisico-esportives en persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorns del desenvolupament.

La jornada del dia 24 arrancarà amb tallers pràctics de goalball, tennis en cadira de rodes, ciclovial, pretextos crítics per a la inclusió en Educació Física, tennis de taula i escacs inclusius i equitació adaptada. La sessió continuarà amb una taula redona sobre experiències i bones pràctiques en esport adaptat i inclusiu, integrada per esportistes i especialistes en esport adaptat. Finalment, es definiran les conclusions i es traçarà el full de ruta en l’acte de clausura, que tancarà el seminari.

El Seminari Nacional d’Esport Inclusiu pretén reunir una gran varietat d’especialistes en Activitat Física Adaptada i l’Esport per a Persones amb Discapacitat. Va dirigit especialment a càrrecs i tècnics d’administracions, federacions esportives, fundacions i associacions, a professorat i estudiantat relacionat amb l’activitat física adaptada, l’esport paralímpic o l’esport inclusiu.

Este seminari ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través de UVesports, amb el patrocini de la Fundació ONCE i Segurs RGA de Caixa Popular; i compta amb la col·laboració del Comité Paralímpic Espanyol, la Federació d’Esport Adaptat de la Comunitat Valenciana, Confedecom i COLEF CV.