Incliva agraeix la contribució dels donants per a la investigació

L’institut rep 5,7 milions d’euros en l’última dècada per part de 700 persones i entitats diferents

Encontre de donants d’Incliva. | INCLIVA

Encontre de donants d’Incliva. | INCLIVA / ricardo soriano. valència

Ricardo Soriano

L’Institut de Recerca Sanitària Incliva va celebrar dimecres passat, 26 d’abril, la I Trobada de Donants per agrair el suport, la solidaritat i el compromís de totes les persones i entitats que, durant anys, han realitzat aportacions contribuint a l’impuls de la investigació sanitària a diferents àrees. Al llarg de la darrera dècada, Incliva ha rebut 5,7 milions d’euros (de 1.683 donacions de més de 700 persones o entitats diferents) que s’han destinat a diversos projectes de recerca.

A l’acte es va posar en relleu el gran esforç per recaptar fons d’associacions i particulars, a través de diverses iniciatives solidàries amb què tendeixen ponts cap a la societat cridant l’atenció sobre la transcendència de la investigació sanitària per resoldre les incerteses que encara existeixen entorn de moltes malalties, pel que fa al seu origen, evolució o impacte en els qui les pateixen.

A la trobada van intervindre els doctors Julio Núñez, Felipe Vilella, Mª Carmen Gómez Cabrera i Manuel Cabeza, en representació de les quatre grans àrees de recerca d’Incliva —Cardiovascular, Medicina Reproductiva, Metabolisme i dany orgànic i Oncologia, respectivament—, que es van referir a alguns dels projectes que s’estan desenvolupant gràcies a les donacions rebudes i van animar a continuar contribuint a l’avanç de la investigació sanitària amb aquestes ajudes, «com a complement indispensable del finançament públic».

En representació de les entitats donants, van intervindre Elvira Monferrer, fundadora i presidenta de la Fundació Le Cadó, i Cristina Ponce, impulsora de Projecte Paula.

La trobada amb donants va concloure amb el lliurament de distintius als ‘Ambaixadors d’honor’ d’Incliva, pel seu suport a la investigació sanitària: Cambra de Comerç València, Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), Fundació Bancaixa, Caixa Popular i la Fundació VCF.