La Diputació de València i Creu Roja han fet balanç del projecte «Acompanyament en processos d’inclusió en comarques de la província de València» per a fer costat a les persones més vulnerables de municipis amb menys població de les comarques del Racó d'Ademús, la Vall d’Albaida i la Serrania. Durant 2022 s’han atés a més de 5.500 persones en localitats amb menys de 5.000 habitants i s’ha donat suport als serveis socials d’un total de 56 ajuntaments.

La diputada de Benestar i Inclusió Social i Salut Pública, Imma González, s’ha reunit amb el vicepresident provincial de Creu Roja a València, Salvador Folgado, i amb la vicecoordinadora provincial, Pilar Salort, per a fer seguiment del programa, subvencionat per la diputació amb una inversió de 333.000 euros mitjançant un conveni de col·laboració, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

La responsable de Benestar Social ha incidit en el «compromís» de la diputació amb els municipis més xicotets de la província, en este cas, les poblacions amb menys de 5.000 habitants. «Són els que més ho necessiten, fent costat als serveis socials a través de Creu Roja, perquè les persones més vulnerables puguen ser ateses», ha afirmat.

Voluntaris de la Creu Roja Germán Caballero

213 Voluntaris

La labor de Creu Roja és possible gràcies a un equip de 213 persones implicades en el projecte, on destaca la participació del voluntariat de les pròpies comarques, potenciant així una xarxa de suport comunitària i una ciutadania compromesa.

Quant a resultats en l’exercici 2022, s’ha atés a més de 5.500 persones a través de 1.975 activitats individuals i 75 grupals. Juntament amb les ajudes bàsiques a persones en situació de vulnerabilitat, destaquen els acompanyaments i activitats de promoció d’autonomia personal amb persones majors.