La joventut rural es mobilitza per la posada en valor del territori

«SomosRural» defensa del dret a la salut, equitat en la diversitat i l’àmbit rural

Una de les activitats amb els jóvens.

Una de les activitats amb els jóvens. / R. S.

R. Soriano

El projecte ‘SomosRural: Del reconocimiento y la puesta en valor de la diversidad y el territorio, a la movilización colectiva de la juventud rural por los DDHH’ liderat per la ONGD Farmamundi s’ha desenvolupat en 6 centres educatius rurals de la província de València per a la defensa del dret a la salut, equitat en la diversitat i la posada en valor del territori rural.

Alumnat de la E.S.O i de Formació Professional Bàsica dels instituts IES Ferran III (Aiora), Secció de l’IES Ferran III (Jalance), IES Requena Nº1 (Requena), IES Albereda (Utiel), Secció de l’IES La Regió muntanyenca (Alpuente) i IES Ricardo Marín (Cheste) han participat en tallers de formació i reflexió entorn de temes com són la solidaritat, el dret a la salut i les desigualtats existents entre l’àmbit rural i l’urbà. Tot això a través de metodologies dinàmiques i experiencials que permeten aprendre, dialogar i reflexionar.

Enfortir el compromís

L’objectiu ha sigut enfortir el compromís dels i les joves amb el seu entorn i la seua comunitat, a més de ressaltar el gran potencial de l’àmbit rural. Amb aquestes accions, la comunitat educativa ha contribuït en la creació d’una societat més equitativa i saludable, sensible amb les realitats dels entorns rurals. El projecte ha comptat amb el suport de les comarques de la Regió muntanyenca, de la Vall d’Aiora-Cofrents, de la Foia Bunyol-Xiva i altres agents locals amb el finançament de la Generalitat Valenciana.n